Husbråk

Arkitektene misliker tv-serie om arkitektur

FJOLLETE?: Erlend Blakstad Haffner og Håkon Matre Aasarød er programledere for NRKs nye arkitekturserie.
FJOLLETE?: Erlend Blakstad Haffner og Håkon Matre Aasarød er programledere for NRKs nye arkitekturserie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I første episode av «Håkon & Haffners byggeklosser» drar en trønder og en østlending til Bergen og bestemmer seg for å utslette byen. Man skulle tro at dette ville provosere bergenserne, men i stedet har de to skøyerne fått sine kolleger på nakken. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å skrive en noe forsinket anbefaling av NRKs nye arkitekturserie, som har sin tredje utsendelse i morgen. Mitt inntrykk har vært overraskende positivt. Her har vi to blide arkitekter, Håkon Matre Aasarød og Erlend Blakstad Haffner, som har bestemt seg for å pirre folkets nysgjerrighet på lekent vis, uten fagsjargong og med kritiske spissformuleringer om kos og lafting og det som verre er.  

De to har visstnok jobbet med tv-ideen siden 2005 og har på forhånd reist landet rundt i en rød campingvogn for å snakke med folket. Nå snakker de til tv-seerne via manus, men formen er leken og finner sin plass i NRKs lange rekke av vellykket infotainment, der «Typisk norsk» og «Norsk attraksjon» er blant høydepunktene. Til og med den nesten komiske gåingen foran kamera får passere, for det er jo slik vi opplever omgivelsene våre.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer