Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Verdier:

Husk 22. juli

Når vi støter på radikale tankesett er ikke løsningen å sensurere disse meningene.

BENSIN PÅ BÅLET: å nekte dem å ytre sine meninger er skummelt, skriver artikkelforfatter. oto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BENSIN PÅ BÅLET: å nekte dem å ytre sine meninger er skummelt, skriver artikkelforfatter. oto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nazimarsjen i Kristiansand lørdag har mediene florert med personer som ønsker å hindre Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) i å fremme sitt budskap på norsk jord, til og med forby organisasjonen. De ønskene støttes av mange, men utfallet av å strupe disse sinte, unge mennene og sende dem til mørke rom kan bli så innmari fatalt.

Å nekte dem retten til offentlige meninger, spesielt når andre ekstremt radikale røster får slippe til, vil bare kaste mer bensin på nazistenes propagandabål. Det blir i hvert fall ikke vanskeligere å overbevise unge, sarte sjeler om at vi blir islamisert når organisasjoner som Profetens Ummah får ytre synspunktene sine offentlig, og DNM ikke.

Opponerende tiltak som å true med vold, stille seg midt foran i protest, vise dem fingeren osv. (igjen, jeg forstår) har heller ingenting for seg. Alt dette bruker de til sin egen fordel i rekrutteringskampanje sine.

«Tverrpolitisk Ungdomsnett i Vest-Agder» demonstrerte dagen derpå for å vise at vi står sammen mot disse verdiene. På under 24 timer mobiliserte de over fire ganger så mange folk enn hva DNM fikk til fra hele Norden.

- Vi er fortsatt rystet av det som traff oss, men vi gir aldri opp våre verdier. Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet, var Jens Stoltenbergs berømte ord under minnegudstjenesten etter terrorangrepene 22. juli 2011. Ikke glem at det var en sint, ung mann, utstøtt av samfunnet, som la disse planene på sitt ensomme, mørke rom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!