«Disco» (2019)

- Husker best de vonde historiene

For rollen i «Disco» deltok Josefine Frida på gudstjenester i norske frikirker, og pratet både med prester og avhoppere

KLAR FOR NORGESPREMIERE: Skuespiller Josefine Frida møtte Dagbladet under Bergen internasjonale filmfestival. Hun er aktuell i «Disco». Foto: Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet
KLAR FOR NORGESPREMIERE: Skuespiller Josefine Frida møtte Dagbladet under Bergen internasjonale filmfestival. Hun er aktuell i «Disco». Foto: Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Fredag spillefilmdebuterer skuespiller Josefine Frida (23), mest kjent som Noora i NRK-serien «Skam», i «Disco». En fiktiv innsideberetning om sosial kontroll i Norges konservative frikirkemenigheter, basert på virkelige miljøer og historier.

Regissør Jorunn Myklebust Syversen har gjort flere år med research blant troende og avhoppere, noe som kulminerte i hovedkarakteren Mirjam, spilt av Frida.

- Etter at jeg fikk rollen begynte jeg å dra på gudstjenester, og fikk snakke med både prester og avhoppere. Møtene kombinerte jeg med å lese bøker og se dokumentarer. Det var viktig for meg å fortelle historien riktig, å ha samme idé som Jorunn, sier Frida til Dagbladet.

Begynner å tvile

I «Disco» er Mirjam 19 år gammel, populær ungdomsleder i pinsemenigheten Friheten og stedatter av kirkens pastor, spilt av Nicolai Cleve Broch. Ubesvarte spørsmål om antatt vonde hendelser fra barndommen og forventningspress fra kirke, familie og idrett, gjør at proffkarrieren i freestyle discodans begynner å råtne.

I søken etter svar og retning, som de nærmeste ikke klarer å gi, oppsøker Mirjam i hemmelighet sommerleiren til en radikal frikirke hun tidligere er advart mot. Frida håper filmen vil skape debatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer