KOMMENTARER

Husker du at Mulder og Scully kom til Lofoten?

La oss håpe de aldri kommer tilbake.

COMEBACK: «X-Files», med David Duchovny og Gillian Anderson, er tilbake om få dager. Norsk premiere på TV3 tirsdag 28. januar. Foto: FOX / NTB Scanpix
COMEBACK: «X-Files», med David Duchovny og Gillian Anderson, er tilbake om få dager. Norsk premiere på TV3 tirsdag 28. januar. Foto: FOX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er et tv-comeback av de virkelig store når «X-Files» vender tilbake (OK, så kanskje «Twin Peaks» blir større).

Søndag er FBI-agentene Mulder og Scully tilbake på amerikanske tv-skjermer, 14 år etter forrige episode. Gjensynet blir nok uansett et stort tv-øyeblikk, jeg håper bare ikke at comeback-sesongen innebærer at Mulder og Scully kommer tilbake til Norge.

Det var nemlig så altfor vondt da «X-Files» kom til Lofoten.

Du husker det kanskje ikke, men det hendte i 1995, da «X-Files» for alvor hadde festet grepet som et av TV 2s store trekkplastre. Mulder oppdager rapporter om sjømenn som på mystisk vis har blitt flere titalls år eldre på få uker.

«Vi må dra til Tildeskan,» sier han alvorlig og peker på en fiktiv by på norgeskartet. Og herfra og ut går det som det må gå.

For det første har episoden fått det kryptiske navnet «Død Kalm». Tolk det som du vil. Den første nordmannen vi møter, heter Henry Trondheim. En av få andre nordmenn som navngis, heter bare Brundtland.

Resten av Norge ser vi ikke så mye til, siden episoden for det meste foregår på havet, men vi får da en ulidelig lang «norsk» dialog fra to amerikanske skuespillere som neppe har studert med språkcoach. Scenen er komplett umulig å forstå uten undertekster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer