Husker du da Svindal Larsen var best i verden?

Vi mimrer om CM.

GAMMEL MORO: Championship Manager har overlevd i 16 år og skiftet navn til Football Manager. 2009-utgaven slippes i dag.
GAMMEL MORO: Championship Manager har overlevd i 16 år og skiftet navn til Football Manager. 2009-utgaven slippes i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Savner du tiden da Tommy Svindal Larsen og Bjørn Heidenstrøm var verdensstjerner?

«Football Manager» er en jobb - ikke et spill. Dette har undertegnede messet jevnt og trutt til både kjente og kjære i mange herrens år. Spillet har nesten tatt knekken på en utdannelse, bidratt til uberegnelig døgnrytme og definitivt ødelagt en romanisk setting eller to.


«Football Manager 2009» kommer til butikkhyllene i dag, og derfor tar vi en titt på spillere som har markert seg i seriens 16 år lange levetid.


Zlatan vs Zlatan
År etter år med «Football Manager» har selvsagt bidratt til en stor forståelse for treneryrket og talentjakt, og det er mange spillere som har slått gjennom på den store fotballarenaen.

Det må være flere der ute enn meg som irriterer seg over at det var Zlatan Ibrahimovic som slo gjennom, og ikke den enda mer talentfulle navnebroren Zlatan Muslimovic?


Spillserien som gikk fra å hete «Championship Manager» (CM) til «Football Manager» (FM) for noen år siden, har noen av spillverdens mest trofaste fans. I alle år har det blitt diskutert flittig på alle slags forum om hva som er de beste spillerkjøpene og mest legendariske CM og FM-spillere.


Verdens beste?
Tommy Svindal Larsen er uten tvil en av de største. Det skandinaviske spillermarkedet har de siste 10 årene i Football Managers historie vært et stort lavprismarked for supre talenter.

Selv opplevde jeg å vinne Uefa-cupen med et nærmest hel-Skandinavisk lag der man fant helter som: Johan Andersson, Kim Källström, Jonas Lunden, Kennedy Bakircioglü, Tommy Svindal Larsen, Andri Sigthorson, Stefan Ishizaki, Stefan Selakovic, Alexander Farnerud, Andre Muri, Mads Jørgenson og Teddy Lucic. Herregud for noen legender som gjorde suksess for Crewe Alexandra i Europa det året.


Virkelighet og fantasi
Virkelig liv og fantasi går ikke så altfor ofte hånd i hånd, men av og til er det deilig å se at spillere DU oppdaget slår an i det virkelige liv. Da Kim Källström spilte sin første landskamp for Sverige ble jeg rett og slett stolt. Det var da ettertrykkelig jeg som hentet han fra Häcken og tok han oppover divisjonene i England, var det ikke?

Vi nevnte Tommy Svindal Larsen som kanskje spillseriens største spiller, og han har da så absolutt gjort et innhogg i den virkelig fotballen også som spiller for Stabæk, Nurnberg og Odd Grenland. Svindal Larsen, eller «Guds gave til fotballen», hjalp Norge til å vinne EM og ta en hederlig bronsjeplass i VM på «CM 98/99», han ble også ved flere anledninger årets spiller i Serie A, Primera Division og Premier League.


Bjørn Heidenstrøm og Stian Berget
Man skal for all del heller ikke glemme Bjørn Heidenstrøm. Den nåværende prosjektlederen i Vålerenga hadde et kort opphold, rundt 3 uker, i den engelske klubben Leyton Orient, og plutselig var nok en legende skapt i fantasiverdenen til «CM». Han var et frisk pust i sin defensive rolle på midtbanen og et yndet kapteinsevne på både Liverpool, Barcelona og Juventus. Sjelden har en spiller av Heidenstrøms rang blitt kjøpt så billig i spillet.

Med sine 40 mål pr sesong var tidligere Ham Kam-, Lillestrøm- og nåværende Nybergsund-spiller Stian Berget et must i nesten to CM-sesonger, men det var riktignok i de dager hvor spillserien var litt mindre realistisk. Med Football Manager 2009 markerer Sports Interactive og Sega enda et steg inn i virkeligheten, og de siste årenes utgaver krever så mye av deg at nå kan du komme unna med å kalle det jobb.

Kom med dine favoritter
Følger du ikke slavisk med på treningsopplegg, passer du ikke kjeften din i media, lærer ikke din nye franske spiss språket eller liker ikke stjernespissen din taktikken? Ja, da sliter du.

Savner du de gode gamle heltene? Skriv opp dine fordums «CM» og «FM»-helter i kommentarfeltet under.

Dagbladet kommer med en full anmeldelse av Football Manager 2009 på mandag.

 

CM2
CM2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer