Husker du denne karen?

Nå blir han filmstjerne.

FOREVIGET: På Paddington-stasjonen i London er det reist en statue av bjørnen fra barnebøkene og TV-serien. Foto: Johninbkk på Flickr (Creative commons-lisens)
FOREVIGET: På Paddington-stasjonen i London er det reist en statue av bjørnen fra barnebøkene og TV-serien. Foto: Johninbkk på Flickr (Creative commons-lisens)Vis mer

Så du på barne-TV på 70-tallet husker du sikkert bjørnen Paddington fra den populære, BBC-produserte tegnefilmserien som gikk på NRK.

Han ble funnet på en togstasjon i London med lappen «vennligst ta vare på denne bjørnen» hengende rundt nakken, og adoptert av en britisk barnefamilie.

Nå skal historien bli kinofilm, melder Variety.

Med en blanding av data-animasjon og vanlig filmfotografi skal den hattekledde, syltetøy-elskende bjørnen bringes til live igjen. Egentlig stammer Paddington fra en serie barnebøker som ble skrevet av Michael Bond og først gitt ut i 1958, senere oversatt til en haug med språk og solgt i over 35 millioner eksemplarer.

Det er ingen hvemsomhelst som står bak filmplanene: Produsent David Heyman er mannen som lagde «Harry Potter»-serien. Selskapet Studiocanal har titler som «Terminator 2» og «Free Willy» bak seg.

- Bjørnen Paddington er en en universelt elsket figur. Han er høyt skattet for sin optimisme, fair play og perfekte manerer, og selvfølgelig for sitt talent for ufrivillig å skape et komisk kaos, sier Heyman.

I England har bjørnen nylig fått en renessanse som lydbok, spilt inn av komikeren og programlederen Stephen Fry.

ORIGINALEN: Bamsen som ble brukt i TV-serien, ble for noen år siden solgt på auksjon. Foto: Scanpix
ORIGINALEN: Bamsen som ble brukt i TV-serien, ble for noen år siden solgt på auksjon. Foto: Scanpix Vis mer