Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Husker du denne musikkvideoen?

José González' er tilbake. Hør albumet her.

(Dagbladet): Du husker kanskje musikkvideoen til José González' coverversjon av The Knifes «Heartbeats», som også ble brukt i en tv-reklame for Sony Bravia i 2005.

Til sammen 25 000 sprettballer ble sendt nedover bakkene i San Francisco, og gjorde visuelt inntrykk.

Fredag er svenske González tilbake med sitt første solualbum siden 2007, «Vestiges & Claws», men du kan allerede nå høre en Spotify-forhåndslytt av plata her i denne artikkelen.

Og skal man tro González, så har han nå gått litt bort fra den nedstrippa og akustiske stilen han har vært kjent for.

- Jeg begynte innspillingsprosessen med troen om at jeg ville fortsette i den samme minimalistiske gata som på mine første to album, men da jeg begynte med selve opptakene oppdaget jeg at flesteparten av låtene bare ble bedre om jeg la til litt ekstra gitar, mer rytmebasert perkusjon og mer koring. Jeg synes det har gjort albumet mer variert og interessant, sier González i en pressemelding.

Denne gangen har imidlertid González droppet å ha med noen coverlåter. På den forrige plata, «In Our Nature», tolket han Massive Attacks «Teardrop», og nevnte «Heartbeats» har blitt avspilt massive 45 millioner ganger på Spotify.

ALBUMKLAR: José González. Foto: Malin Johansson
ALBUMKLAR: José González. Foto: Malin Johansson Vis mer