VAR VÆRDAME: Benedikte Rasmussen forsvant fra TV 2-skjermen i 1995, og inn i reklamebransjen. Foto: TV 2
VAR VÆRDAME: Benedikte Rasmussen forsvant fra TV 2-skjermen i 1995, og inn i reklamebransjen. Foto: TV 2Vis mer

Husker du denne værdama?

Slik er hverdagen til de tidligere værpresentatørene nå.

(Dagbladet): Siden 1992 og fram til i dag har 16 damer meldt sol, vind, regn og snø fra TV 2-skjermen. I dag er det kun et fåtall som har en værrelatert hverdag.

Bosatt i Paris Stavanger-meteorologen Siri Kalvig var i 1992 blant de første værdamene på TV 2-skjermen. I 1997 grunnla hun værvarselfirmaet Storm Weather Center, der hun i dag eier 1,7 prosent av aksjene.

Kalvig har den siste tiden vært doktorgradsstudent i offshoreteknologi ved Universitet i Stavanger.

I september flyttet hun og mannen, samt deres to døtre, til Paris. I desember venter paret sitt tredje barn.

Første værsjef Reidun Holmøy var TV 2s første værsjef. Hun er utdannet meteorolog, og ble hentet til kanalen fra Meteorlogisk Institutt.

SIRI KALVIG: Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SIRI KALVIG: Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Det var en nyttig erfaring, sier Holmøy til Dagbladet om tiden som værsjef.

I dag er hun tilbake i Meteorologisk Institutt. Til tross for at det er flere år siden hun sluttet å vise været på TV 2-skjermen, blir hun fortsatt gjenkjent.

PR og reklame Ei annen værdame du kanskje husker er Benedikte Rasmussen. Hun forsvant fra skjermen i 2005, og begynte i reklamebransjen. Hun har også bidratt i opplæringen av nye værdamer, sammen med Eli Kari Gjengedal.

Også Gry Hege Torslund har vært én av våre kjente og kjære værdamer. Torslund hadde værdamejobben på si da hun studerte. Etter syv år på skjermen sluttet hun i 2007, flyttet til Oslo, og jobber i dag som kommunikasjonsrådgiver i PR-byrået MS&L.

Pilot på fulltid Anita Pryme kombinerte flyspaker med værkart og tv-skjerm. Hun dukket først opp i TV 2-været i 1996, og har vært tilknyttet SAS siden 1997. Hun sluttet i Storm i 2003, men er fortsatt SAS-pilot.

ANITA PRYME: Foto: Skjermdump/TV 2
ANITA PRYME: Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

- Tiden går fort, det er lenge siden jeg var værdame. Men det var en veldig spennende jobb som ikke alle får muligheten til å gjøre. Jeg storkoste meg i TV 2, sier Pryme.

Jobben ga mann Dyveke Simonsen Henschien fikk mer enn erfaring og gode minner ut av TV 2-jobben. Hun fikk nemlig også et ekstra etternavn.

Simonsen Henschien presenterte været like etter at Thomas Henschien hadde presentert nyhetene. I dag er de to gift. Hun sluttet i værdamejobben i 2003, og er i dag salgsleder i bemanningsfirmaet On Off Bemanning i Bergen.

Fortsatt i mediebransjen Elin Tvedt kom til Storm i 1996, og ble i fem år. Hun ser tilbake på værdamehverdagen som kjekk, lærerik, og full av oppmerksomhet.

- Jeg blir fortsatt gjenkjent som «værdama». Om ikke daglig, så iallfall ukentlig. Men det er bare morsomt, sier Tvedt.

REIDUN HOLMØY: Foto: Skjermdump/TV 2
REIDUN HOLMØY: Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

Tvedt har siden hun vært aktuell som programleder for «Frokost-TV» på NRK og TV Norges «71 grader nord». For tiden er hun ute i mammapermisjon.

- Jeg tror nok jeg vil ha en jobb i media etter permisjonen er over, sier Tvedt.

Fra vær til foto Isabella Martinsen ble raskt en værdamefavoritt etter å ha vært på TV 2-skjermen første gang i 2001. Nyttårsaften 2010 formidlet hun værmeldinga for siste gang.

- Jeg har hatt 10 fine år som værdame. Mye gøy og moro, flotte folk og godt arbeidsmiljø. Så har jeg jo lært litt òg, sier Martinsen.

ELIN TVEDT: Foto: Skjermdump/TV 2
ELIN TVEDT: Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

I dag jobber hun som frilansfotograf.

- Selv om jeg føler meg ferdig med værbiten, vil det sikkert alltid være en del av meg som vil savne det, når jeg tenker meg godt om, sier Martinsen.

DYVEKE SIMONSEN HENSCHIEN: Foto: Skjermdump/TV 2
DYVEKE SIMONSEN HENSCHIEN: Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
GRY HEGE TORSLUND: Foto: Skjermdump/TV 2
GRY HEGE TORSLUND: Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
ISABELLA MARTINSEN:
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
ISABELLA MARTINSEN: Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX . Vis mer