Husker du disse grønne ninjaskilpaddene?

Se første trailer fra nye «Teenage Mutant Ninja Turtles».

(Filtermagasin.no): Alle har en egen versjon av sin barndoms grønne dal. Min var bokstavelig talt grønn: Jeg elska ninjaskilpadder av hele mitt hjerte.

Egentlig er jeg ganske glad i dem fremdeles, selv om jeg ikke akkurat har kasta meg over de mange tegnefilm-rebootene og spillene som har ramla ut i verden siden tidlig 90-tall. Jeg har til og med holdt meg unna tv-serien.

Mye ser riktig ut Men: Den nye «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen kjenner jeg at jeg er temmelig klar for.

Med Megan Fox i rollen som April O?Neill og Michael Bay bak produsentspakene var ikke det gitt i utgangspunktet, men etter å ha sett de første levende bildene fra traileren som nettopp ble sluppet er jeg temmelig (om enn midlertidig) solgt.

Til tross for et par endringer i detaljene (Shredder har jobba med faren til April? Fotsoldatene har rare ansiktsmasker?) er det mye her som bare ser riktig ut:  Finfine William Fichtner (perfekt casta, selv om han riktignok ikke er japansk) foran en steinrå Shredder-maske er én ting, stemmeskuespillet til Michelangelo når han prater med April en annen.

Så får vi heller forsøke å leve med at det er lukter litt 50-tall av at den sterke kvinnelige hovedrollen i filmen besvimer i møte med skilpaddene, uansett hvor utrolige de virker. 

Mye på spill Stillbildene av skilpaddenes nye design har forøvrig sett litt tvilsomme ut (ansiktene deres ble nylig sammenligna med ekle grønne babymasker), men i bevegelse ser det overraskende bra ut.

Så får vi se om filmen klarer å leve opp til den økonomiske suksessen til filmen fra 1990, som ble en av tiårets store filmsuksesser da den spilte inn over 200 millioner dollar fra et produksjonsbudsjett på bare 16,5 millioner dollar.

Mer står på spill i årets utgave, som har et budsjett på hele 125 millioner dollar.

Selv om filmen ofte presenteres som et Michael Bay-prosjekt, er det sørafrikaneren Jonathan Liebesman som sitter i registolen her. Han har tidligere laget filmer som «Battle: Los Angeles» og «Wrath of the Titans».

«Teenage Mutant Ninja Turtles» får norsk kinopremiere 22. august.
 

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.