Husker du Gros legendariske sitat? Nå er det blitt musikkvideo

Petter «Katastrofe» Kristiansen ble inspirert av Gro Harlem Brundtlands nyttårstale fra '92.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredrikstad-gutten Petter Kristiansen (26) er bedre kjent under artistnavnet «Katastrofe».

Siden singelen «Nødlanding» kom i 2011, har artisten vært en selvskreven gjest på afterski og chatersteder verden over. Kristiansen er strømmet over 50 millioner ganger på Spotify.

Nå er han aktuell med låta «Typisk norsk», hvor Alexander Rybak bistår på fele.

- Hele sangen er basert på Gro Harlem Brundtlands legendariske sitat, «det er typisk norsk å være god», forklarer Kristiansen.

Ikke samplet Mellom første refreng og andre vers i sangen kan man høre noe som tilsynelatende er klippa rett ut av nyttårstalen til den tidligere artisten.

Til Dagbladet forteller artisten derimot at de ikke tok sjansen på å bruke det originale lydklippet.

- Vi ville ikke ha noe trøbbel, så vi valgte å ikke bruke hennes stemme. Det er faktisk den ene produsenten som var i studio. Han klarte å etterligne det ganske bra, forklarer artisten.

Han har ikke vært i kontakt med Brundtland, men er sikker på at hun bare synes det er hyggelig.

Lagde sangen to ganger Kristiansen forklarer at han hadde sett seg ferdig med sangen etter en lang prosess med miksing. Krona på verket var de datalagde fiolinsegmentene.

Kristoffer Tømmerbakke, kjent fra «Erik og Kriss», spurte om låta ikke skulle ha noe ordentlig fiolin. De tok like gjerne kontakt med Alexander Rybak.

- Ingen av oss kjente han, men vi ringte nå og spurte. Han sa heldigvis ja, forklarer Kristiansen.

«Typisk norsk» er i skrivende stund den niende mest strømma låta i Norge.

Toner ned tekstene 26-åringen forteller at han tidligere har truffet målgruppa 17-25 best. Det forandra seg da han gjorde et samarbeid med hjerteknuserne Marcus og Martinus, på låta «Elektrisk».

- Plutselig kommer det tiåringer bort til meg på gata, og begynner å stille spørsmål. Marcus og Martinus treffer et mye yngre segment enn hva jeg gjør, forklarer han.

Han mener han aldri har hatt spesielt grove tekster, men at han etter samarbeidet tenker seg om to ganger før han gir ut en ny sang.

- Jeg reserverer meg til en viss grad, men har egentlig aldri dratt ting for langt. Men man tenker jo litt over det, og det er lov å bytte ut noen ord her og der, sier Kristiansen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer