Husker du han? Hun? Og afroninjaen?

Weezers YouTube-hyllest sett av fem millioner på én uke.

(Dagbladet.no): Helt siden Weezer slo tungt igjennom med singelen «Buddy Holly» i 1995, har Rivers Cuomo og gjengen profilert seg som et nerdeband.

Når de nå om en uke slipper sjettealbumet «Weezer», har de valgt å ta den helt ut.

Videoen til førstesingelen «Pork and Beans» er en hyllest til YouTube og alle de sære, rare, syke, skrudde vidoesnuttene som etter hvert har oppnådd enorm popularitet. I tillegg til å samle sammen klipp fra flere av nettsidens mest populære kultbidrag, har de også fått flere av aktørene til å stille opp i videoen.

Blant dem finner man Judson Laiply, som danset seg gjennom musikkhistorien. Lauren Caitlin Upton, Junior Miss South Carolina, som hadde noen underlige svar i fjorårets Miss Teen USA og Chris Crocker, som ble kjendis da han tårevått skrek: «Leave Britney alone!».


I løpet av én uke har nå Weezer-videoen blitt sett over 5 millioner ganger. Og ifølge nettnerdene selv, er det årets mest geniale video.

- Hva er den enkleste måten å drive viral marketing på? Å referere til andre viral-suksesser, vel! skriver det amerikanske teknosladderbladet Valleywag.

Weezer selv følte seg helt hjemme under videoinnspillingen.

- Det var galskap å lage videoen. Vi spilte sammen med en haug med fantastiske YouTube-kjendiser. Det føltes ut som om jeg hadde vandret inn i min egen datamaskin, sier Weezer-gitarist Brian Bell til Wired.

Kevin Federline overvåker at alt går bra for seg i Weezer-videoen. Foto: Faksimile
Kevin Federline overvåker at alt går bra for seg i Weezer-videoen. Foto: Faksimile Vis mer

Kjenner du igjen disse?

Afroninjamannen:

Coca Cola Light- og Mentos-eksperimentet:

Leave Britney Alone!

Junior Miss South Carolina:

Husker du han? Hun? Og afroninjaen?