Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Husker du hvilken norsk film «Terminator»-Lena spilte i?

- Kuleste jeg har gjort.

LONDON (Dagbladet.no): «The Sarah Connor Chronicles» - tv-serien basert på «Terminator»-historien - fikk en knallstart, med gode kritikker og fantastiske seertall, på kanalen Fox tidligere i år.

Den har også gjort den britiske skuespilleren Lena Headey (35) til en superstjerne. Hun har en lang og ekstremt variert karriere bak seg - fra «300» til «Gossip» - men rangerer selv jobben hun gjorde for Hans Petter Molands film «Aberdeen» øverst på lista over høydepunkter.

- Det låter sikkert som en klisjé når jeg sier det til deg, men ja - «Aberdeen» er nok noe av det kuleste jeg har gjort, sier hun til Dagbladet.no.

- Fryktelig glad i henne

«Aberdeen» kom ut i 2000, og forteller historien om Kaisa (Headey) som skal frakte sin alkoholiserte far (Stellan Skarsgård) til Aberdeen.

- Jeg tror egentlig ikke at jeg lærte så mye da som jeg får bruk for nå - det er forskjell på en slik film og en actionserie som sendes hver uke. Men som skuespiller ble jeg definitivt bedre av å jobbe med Stellan og Hans Petter, sier Headey.

Hans Petter Moland er glad for suksessen til hans tidligere elev.

- Jeg er fryktelig glad i Lena. Jeg tror alle som har sett henne i «Aberdeen», har lagt merke til hvilket fantastisk potensial og modenhet hun besitter som skuespiller. Men det er ikke alltid i denne bransjen at de flinkeste folkene får de beste rollene - mange som tar beslutninger tør ikke stole på egen intuisjon. Det var også mange som var skeptisk til å bruke henne i «Aberdeen». De ville ha noen som var mer kjent, sier han til Dagbladet.no.

FYSISK KREVENDE: Lena Headey bokset i mange år, og det har hjulpet henne til å takle den krevende rollen som Sarah Connor. Her sammen med sønnen John (spilt av Thomas Dekker). Foto: FOX
FYSISK KREVENDE: Lena Headey bokset i mange år, og det har hjulpet henne til å takle den krevende rollen som Sarah Connor. Her sammen med sønnen John (spilt av Thomas Dekker). Foto: FOX Vis mer

Handler om morkjærlighet

Kjent har hun i hvert fall blitt nå, men «The Sarah Connor Chronicles» har likevel ikke levd opp til de forventningene som ble bygget opp innledningsvis.

11 millioner seere for den første episoden har sunket til sju, og det er foreløpig ikke besluttet om serien får fortsette ut over de tre neste episodene.

Headey mener det er avgjørende at serien når flere enn kjernepublikummet.

- Jeg er ikke noen sci-fi-nerd selv, så jeg forstår hvor viktig det er at folk ser forholdet mellom Sarah og sønnen som troverdig. Det handler om en morkjærlighet som jeg håper flere kan engasjere seg i.

- Et feministikon

I «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» følger vi Sarah (Lena Headey, fra blant annet «300») og sønnen John som forsøker å stoppe Skynet - forsvarssystemet fra «Terminator»-filmene som truer med å utrydde menneskeheten.

Samtidig er mor og sønn på rømmen fra FBI, som er overbevist om at Sarah er gal.

Lena er klar over at hun uunngåelig blir sammenliknet med Linda Hamilton, som spilte Sarah i de to første «Terminator»-filmene.

- Linda er et feministikon, og sånn sett er jeg stolt av å følge etter henne. Det er litt rart å tenke på at jeg dessverre var for opptatt av klær og gutter til å skjønne det helt da filmene kom. Men nå er det uansett min tur, og om jeg kan oppnå en brøkdel av den statusen hun har fått har jeg lykkes, sier Headey.

«The Sarah Connor Chronicles» kommer på TVNorge seinere i år.

I «ABERDEEN»: Lena Headey spilte sammen med Stellan Skarsgård i Hans Petter Molands mørke drama.
GIGANTSJANSE:</B> «Sarah Connor Chronicles» debuterte med fantastiske tall. Nå spørs det derimot om den får fortsette.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media