SJEFSSKURK: Rodrigo Santoro som den skurkaktige westernroboten Hector Escaton i «Westworld». Foto: HBO
SJEFSSKURK: Rodrigo Santoro som den skurkaktige westernroboten Hector Escaton i «Westworld». Foto: HBOVis mer

Husker du hvor du har sett «Westworld»-skurken før?

Spiller kjekkas i en av tidenes største romantiske komedier.

(Dagbladet): HBO-serien «Westworld» har blitt svært mye omtalt de siste ukene, og i den ferske fjerde episoden blir vi endelig bedre kjent med karakteren som skal være westernuniversets yppersteskurk: Hector Escaton, spilt av Rodrigo Santoro.

OBS! Denne artikkelen inneholder naturligvis info om handlingen i de fire første episodene av «Westworld».

Kynisk skurk

Vi har allerede sett glimt av Escaton, med vår egen Ingrid Bolsø Berdal som tatovert protesjé, men i ukas episode får vi se hvordan skurken reddes fra fengsel av en annen mystisk tilstedeværelse i westernparken: Den ikke navngitte mannen i svart, spilt av Ed Harris.

Escaton røper sin kyniske filosofi om livet i Den ville vesten overfor Harris-karakteren, og argumenterer for hvordan det gjelder å være det beste «rovdyret» i en verden ingen kan reddes fra uansett.

Skuespiller Rodrigo Santoro (41) er kanskje ikke det mest kjente navnet blant «Westworld»-casten, men det er overveiende sannsynlig at du har sett ham før. La oss spare deg et google-søk eller to.

«Love Actually»

Brasilianske Santoro gjorde sine første engelskpråklige filmer i 2003, og landet allerede samme år en rolle i en film som via julerepriser er på god vei mot udødelighet:

Santoro spiller kjekkasen Karl i «Love Actually», som deler en avstandsforelskelse med Sarah, spilt av Laura Linney.

ROMANSE: Laura Linney og Rodrigo Santoro i «Love Actually». Foto: UIP
ROMANSE: Laura Linney og Rodrigo Santoro i «Love Actually». Foto: UIP Vis mer

Hvis du er en av dem som ikke ser «Love Actually» hvert år, husker du kanskje heller Santoro fra rollen som en annen yppersteskurk, nemlig perserkongen Xerxes i actionfilmen «300». fra 2006. Ikke at det er særlig enkelt å gjenkjenne Santoro bak sminke og effekter.

XERXES: Santoro som flamboyant perserkonge i «300». Foto: Skjermdump trailer / Warner Bros.
XERXES: Santoro som flamboyant perserkonge i «300». Foto: Skjermdump trailer / Warner Bros. Vis mer

Jesus-rolle

Santoro har også spilt i serien «Lost» og filmer som «Focus» og «I Love You Philip Morris». I høstens nyinnspilling av «Ben-Hur» ser man også brasilianeren spille ingen ringere enn Jesus Kristus.

«Westworld»s fjerde episode gir som nevnt også bedre kjennskap til Ingrid Bolsø Berdals karakter:

WESTWORLD: Ingrid Bolsø Berdal er med i episode fire av Westworld som går på HBO Nordic. Video: HBO Vis mer

Berdal spiller roboten Armistice, som viser seg å nøre et brennende hat til en annen skurkeaktig type: Den mystiske «Wyatt», hittil kun skimtet i tilbakeblikk, skal ha drept hele familien hennes.

SE TRAILER: HBOs nye storsatsning Westworld, med Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris og Evan Rachel Wood i sentrale roller.Westworld. Video: HBO Vis mer