Husker du på Club 7?

I over tjue år var Attila Horvath kongen av Oslos uteliv. Club 7 var hele hans liv, og han savner både klubben og menneskene. Fra i dag til lørdag får han gjenoppleve stemningen fra gamle dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det måtte en ung, engasjert ungarsk flyktning til før Norge ble satt på det internasjonale underholdningskartet.

Men Attila hadde ingen anelse om hva han satte i gang da han og noen venner startet Club 7 i 1963.

Skriver bok

- Vi ville ha et sted hvor vi følte oss hjemme. Hvor man kunne høre musikk, lese dikt, synge og samtale uten å bli hysjet på. At det skulle vare i 22 år hadde vi ingen planer om da, sier Horvath. Etter at Club 7 ble lagt ned i 1985 fikk Attila sukkersyke og høyt blodtrykk, og gikk på attføring en tid. Siden har han gått på BI og drevet jazzkafé. Nå skriver han bok.

- Attila snakker, og jeg skriver. Det blir ei bok om Attilas liv, og dermed blir det mye Club 7, forklarer Oddmund Berg, som sammen med Sossen Krohg var drivkaften bak Club 7s teater, Scene 7.

Fire dagers fest

I kveld braker det løs for feiringen av 35-årsjubileet for Club 7. I fire dager til ende blir det musikk, teater, galleri, bollebaking og mye mer på Rockefeller og John Dee.

- Jeg gleder meg voldsomt, og jeg håper at både unge mennesker og gamle klubbsjuere kommer. Jeg tror vi skal klare å gjenskape litt av den gamle stemningen, sier Attila entusiastisk. Men helt det samme blir det aldri.

- Det ble en livsstil. Club 7 ble et hjem, et sted for ideer hvor vi var åpne for alle impulser, forteller han.
- Fremdeles kommer det stadig bort folk, alt fra vaktmestrer til direktører, og forteller hvor mye Club 7 betydde. Jeg blir nesten flau, jeg, sier Attila.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer