Husker du?

Popol Vuh med en nostalgisk Jahn Teigen i spissen gledet seg til et gjensyn med seg selv, da filmen fra Ragnarockfestivalen i 1973 ble vist i nypusset versjon I Oslo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

28 år etter at de spilte for 50 000 mennesker i Homenkollen møttes Teigen, Pete Knutsen, Tor Andreassen og Terje Methi i Popol Vuh. Bare Pjokken Eide manglet på Rockefeller for å gjøre bandet komplett.

- Dette skal bli moro, trodde Teigen.

Etter 28 år på arkiv ble filmen digitalisert og reddet i siste liten, takket være økonimisk støtte fra Fond for lyd og bilde og Nasjonalbiblioteket.

Inspirert av Woodstock

Filmens regissør Arne Philip Fraas (71) er blant dem som gleder seg over gjensynet. I 1973 fikk han ideen til å lage en konsertfilm, og derfor ble Ragnarock arrangert.

- Jeg jobbet i USA på den tida og kjente noen av de som laget filmen fra Woodstockfestivalen, forteller Fraas.

Filmen er den første norske og en av de første europeiske musikkfilmene. Blant artistene som spilte var Mungo Jerry, Savage Rose og norske Saft med Sigbjørn Bernhoft Osa på fele.

Enormt trøkk

Gutta i Popol Vuh har bare gode minner fra konserten 17. juni 1973. Der fikk de smaken på hvordan det var å være ordentlige rockestjerner.

- Det var stort å spille der, trøkket fra publikum helt enormt, sier Tor Andreassen.

- Vi var det første norske bandet som spilte på Roskilde, så på den tida var vi egentlig ganske nær Doors, sier Jahn Teigen, og de gode historiene strømmer på:

- Jeg husker et av de engelske bandene som ikke ante at de var lyst om natta i Norge. De hadde med seg et enormt lysshow som de aldri fikk brukt, forteller Terje Methi.

Siste joint

Blant gårsdagens publikummere var også rockekspert Willy B.

- Jeg røykte hasj for siste gang på Ragnarock, det er det jeg husker best. Jeg har egentlig aldri hatt sansen for festivaler. Men jeg gleder meg til å se igjen filmen, det er jo mye nostalgi i dette her, sa Willy B.

Filmen vises også under Working Class Hero-festivalen i Drammen i morgen og lørdag.

<B>NOSTALIGISK GJENSYN:</B> Regissør Arne Philip Fraas (t.v.), og Popol Wuh-medlemmene Jahn Teigen, Tor Andreassen, Terje Methi og Pete Knutsen syntes det var stas å se igjen den 28 år gamle festivalfilmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer