- Husker ikke mamma

Da Ole Paus var fem år døde moren av polio. Savnet ble så stort at visesangeren har blokkert alle minnene.

Mistet moren: - Alle som har mistet en forelder vet at savnet kan være stort, sier Ole Paus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Mistet moren: - Alle som har mistet en forelder vet at savnet kan være stort, sier Ole Paus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk en mail her om dagen fra reklameskolen Westerdals, sier Ole Paus (66).

- Og der sto det at de har innført et nyord, et verb, «å Pause». Det betyr visst å gjøre så stort inntrykk på noen at de begynner å grine.

I løp av vinteren har det blitt en vane. Når artistene i «Hver gang vi møtes» på TV 2 samles til middag og tolkning av hverandres sanger, er det Paus som lokker frem tårene.

- Det er ikke et mål i seg selv å få folk til å grine, men at folk tar en historie innover seg, i all sin prakt eller gru, det er et mål, sier han. 

- Og for oss som satt der ble det utrolig nært. Tenk deg å få ditt eget innerste følelsesliv framført rett opp i ansiktet. Det er klart det er sterkt, og ikke minst skummelt både for den som synger og den som hører på. Men det var en stor opplevelse å være med, og jeg er veldig glad jeg takket ja, sier Paus.

- Et stort savn Visesangeren har to ekteskap bak seg, og er nå gift med Benedicte Paus, overlege og professor i genetikk. Paret har to døtre på ti og elleve år.

- Barna er en grenseløs gave på alle måter, sier Paus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer