Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Huskestue for Ingrid Alexandra

Første dag i barnehagen ble spesiell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sin første dag i barnehagen onsdag. Det ble et morsomt møte med de andre barna, forteller kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Den lille prinsessen skal gå i avdelingen Huskestua i den private barnehagen Sem i Asker. Dermed får de andre barna kongelig følge.

Og første dag i barnehagen ble spesiell både for lille Ingrid Alexandra og de andre smårollingene.

– Godt til rette

– Hun fant seg godt til rette blant de andre barna, sa en stolt kronprins Haakon da han, kronprinsesse Mette-Marit og lille prinsesse Ingrid Alexandra møtte pressen etter første dag i barnehagen.

Prinsessen, som fyller to år den 21. januar, møtte opp til tilvenning i barnehagen klokken halv ni onsdag. Der fikk hun leke i fred sammen med de andre på avdelingen, før pressen ble invitert til en kort fotoseanse mot slutten av dagen.

– Det var hele tiden meningen at hun skulle begynne i barnehagen, avslører kronprinsesse Mette-Marit.

Dermed følger Ingrid Alexandra i pappas fotspor. Både han og prinsesse Märtha Louise gikk i Føyka kommunale barnehage i Asker.

STOR STAS: Kronprinsesse Mette-Marit fulgte Ingrid Alexandra til hennes første dag i barnehagen. FOTO: SCANPIX
STOR STAS: Kronprinsesse Mette-Marit fulgte Ingrid Alexandra til hennes første dag i barnehagen. FOTO: SCANPIX Vis mer

Friluftsliv

Sem barnehage har til sammen 45 barn og egen naturgruppe der aktivt friluftsliv står sentralt. Den lille kronprinsessen kan derfor se fram til flere hyggelige stunder i barnehagens lavvo.

Selv om pappa Haakon har egen barnehageerfaring, innrømmer han gjerne at det var spesielt å bli med datteren på første dagen i barnehagen.

– Dette var spennende også for oss foreldrene, sier han.

Vil beskytte barna

Slottet hadde på forhånd gitt journalister og fotografer klar beskjed om å holde seg til fotoseansen og la prinsessen og de andre barna få leke i fred ellers.

Kronprinsparet har tidligere henstilt til norsk presse om å la barna få lov til å vokse opp som vanlige barn, uten å måtte ha et kobbel av pressefolk i hælene til enhver tid.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!