Huslesba i P3

- Ingen lærte meg hvordan jeg skulle sjekke damer, sier Christine Koht. P3s Mamarazzi-serie «Fett, flanell og biljard» letter i høst på sløret og bekrefter alle fordommer om det lesbiske liv.

Gjerne vegg-til-vegg-teppe, sier Christine Koht (32) og hevder det finnes en egen stil som heter lesbisk interiør.

- Og du finner ofte bar midt i stua, fortsetter hun. I ukentlige radiorapporter forsyner hun P3-lytterne med tips for å bli 180% lesbisk. Serien heter «Fett, flanell og biljard - en bruksanvisning for det lesbiske liv». Episodevis bekrefter hun at lesber har hockeysveis, jobber helst i rusmiddelomsorgen, har dårlig sex, spiller best biljard uten BH, elsker bilstell og bilringer og gjerne bruker dop. Helst av sorten snus. De mest garva setter sin ære i å beholde prisen intakt under leppa gjennom en hel elskovsakt.

- Sjefen min syns det er betryggende at jeg lager serien siden jeg er lesbisk selv, sier Lesbe-Koht, som hun kalles i «Mamarazzi». Det hender resten av redaksjonen får hakeslepp og lurer på om historiene er sanne.

DET HJALP IKKE å kjøpe seg dress og å gå på homostedet «Metropol» da hun begynte i damebransjen for tolv år siden. Christine skjønte aldri hvordan man sjekket damer. Riktignok har hun vært dama til forfatter Pernille Rygg de siste ni åra, men ikke dét engang er lesbisk nok for Christine.

- Jeg har aldri hatt draget, og først nå skjønner jeg hvorfor, sier hun.

- I serien lar jeg de ordentlige dinosaurlesbene betro seg om hvor utbredt det er å sjekke i dokøen. Dessuten får du lettere dame med tatovering på kroppen. Enda bedre er det med uniform: Taxi-Tina som jeg intervjuet, avslørte hvor lett det er å få seg dame hvis hun beholder taxijakka på når hun går ut etter jobb. Det er altså ingen grunn til å pynte seg for å få seg dame, sier Christine og tar en gåøvelse.

- Det er sexy å vagge litt. Og du kan si så mye du vil at lesber er som andre damer, men prøv å trippe inn på lesbebar i lys sommerkjole. Du har ikke sjans.

- Hvorfor?

- Som blondebabe på lesbebar ser du ut som heterodame på sightseeing. Men med et par gode tequilatriks blir du straks mer interessant, sier Lesbe-Koht skråsikkert.

I SIN EGEN SERIE faller Christine fullstendig gjennom som homodame. Hun er ikke barsk nok, mener rådgiverne Motor-Lulu, Taxi-Tina, Biljard-Chris og Sylvester Stallone-Sissel.

- Jeg er redd de ordentlige traktordamene er på vei til å dø ut, man skal ikke kimse av all erfaringen deres, sier hun.

- Homser er morsomme, men er lesber kjent for å ha humor? spør Christine Koht og fortsetter indignert:

- Og har vi kunnet le av lesbene? Nei, det har vi ikke. Vi er en av de siste tabuer. Vi og nordafrikanerne i Oslo, mener hun. - Lesber går for å være feite og svære. Og det er de jo, sier Christine og trekker fram rullingspakka.

- Tynne rullingsdamer vil ha store snusdamer. Sånn er jeg også, betror hun. Uten forkleinelse for samboer Pernille. Men den ultimate testen i forskningsserien er å få et yppig blikk fra ei tøff, svær dame ved biljardbordet - selvfølgelig med kul under overleppa. Da har radioserien hatt en hensikt. Og hvordan var det med historien om å ha sex med snus i munn?

- Selvfølgelig er den sann.

-Lesbene har alltid hatt lange, ærlige forhold. Nå er tendensen flere one-night-stands og at de omsider interesserer seg for sex. Da er det et problem at damer fortsatt er dårlige sjekkere, sier Christine Koht.