Husmorporno på lesetoppen i Guantanamo Bay-fengselet

SM-bøkene slår an i fangeleiren.

BIBLIOTEK: Fangeleiren ved Guantanamo Bay har et stort bibliotek der de innsatte kan låne bøker og filmer. Tidligere har Harry Potter-serien vært det mest populære lesestoffet. Foto: Scanpix
BIBLIOTEK: Fangeleiren ved Guantanamo Bay har et stort bibliotek der de innsatte kan låne bøker og filmer. Tidligere har Harry Potter-serien vært det mest populære lesestoffet. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): I forrige uke besøkte en rekke amerikanske delegater «Camp 7» i den omstidte fangeleiren ved Guantanamo Bay på Cuba.

I leiren finnes det et bibliotek som tilbyr lesestoff og filmer til de mange fangene, og hvilken bok som visstnok skal være den mest populære i disse dager kan overraske mange.

Etter omvisningen i leiren fortalte en av delegatene, Jim Moran, til Huffington Post at det er den erotiske triologien «Fifty Shades» som er den aller mest leste blant fangene for øyeblikket.

Bokserien skrevet av E. L. James har blitt solgt i mer enn 70 millioner kopier over hele verden, og filmatiseringen av triologien skal etter sigende være ferdig sommeren 2014.

Bredt utvalg Nyhetsbyrået Reuters besøkte i forrige uke biblioteket i fangeleiren, og kunne fortelle om et stort utvalg bøker innen mange sjangre.

Star Trek-bøker, Danielle Steele-romaner, Harry Potter-serien, Charles Dickens-klassikere, og de populære bøkene av Stieg Larsson er blant utvalget biblioteket tilbyr de innsatte.

MEST POPULÆR: Det mest populære lesestoffet i fangeleiren ved Guantanamo Bay er for tiden den erotiske triologien «Fifty Shades». Foto: Scanpix
MEST POPULÆR: Det mest populære lesestoffet i fangeleiren ved Guantanamo Bay er for tiden den erotiske triologien «Fifty Shades». Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge The Guardian har fangene også tilgang på videospillet Angry Birds og en rekke DVD-filmer.

Fangene selv er har ikke tillatelse til å besøke biblioteket, men de kan leie ønskede bøker på forespørsel. Bøkene blir nøye gjennomgått av ansatte slik at det ikke skal være mulig å gjemme beskjeder på noen av sidene.

Tidligere rapporter kan fortelle at også Agatha Christies mysterie-bøker og Harry Potter-serien har vært blant det mest populære lesestoffet.

Biblioteket skal ifølge New York Times inneholdet omlag 18 000 bøker, der de fleste er oversatt til arabisk, og et godt utvalg tidsskrifter, filmer og videospill.

STORT UTVALG: Felgselsbiblioteket tilbyr en rekke bøker, tidsskrifter, filmer og videospill. Foto: Scanpix
STORT UTVALG: Felgselsbiblioteket tilbyr en rekke bøker, tidsskrifter, filmer og videospill. Foto: Scanpix Vis mer