Hutchence funnet hengt

LONDON (Dagbladet): Rockestjernen Michael Hutchence (37) ble i går formiddag funnet død på sitt hotellrom på Ritz Carlton Hotel i Sydney. Politiet opplyser at vokalisten i den australske gruppa INXS sannsynligvis har begått selvmord.

Hutchence ble funnet hengt på sitt hotellrom. Et belte som settes i forbindelse med dødsfallet ble beslaglagt av politiet.

Britiske tabloidaviser spekulerer i dag om dødsfallet har sammenheng med bisarre sexleker.

Det er ikke rapportert om funn av narkotika på rommet, men politiet opplyste at det ble funnet en del reseptbelagte medisiner.

Michael Hutchence var i hjemlandet for å markere INXS' 20-årsjubileum som rockeband. En turné med den populære gruppa skulle starte tirsdag.

Han kom tilbake til Australia tidligere denne uka. Fredag møtte han sine foreldre på en restaurant i Sydney.

Lykkelig

Hutchence bodde sammen med TV-kjendisen Paula Yates i England. Sammen har de datteren Heavenly Hiraani Tigerlily, eller Tiger Lily. Hutchence opplyste for kort tid siden at paret skulle gifte seg på Bora Bora i januar neste år. I den forbindelse uttalte rockestjernen:

- Jeg er den lykkeligste mann i verden!
Bandet INXS er avhengig av Hutchence, og de jobbet nå hardt for å holde karrieren gående. I år kom bandet med CD-en «Elegantly Wasted», men gruppa selger ikke like mange plater som i storhetstida. Hutchence hadde derfor planer om å flytte hjem til Australia, og i sommer var han og samboer Yates i Sydney for å lete etter leilighet.

En stor folkemengde samlet seg utenfor Ritz Carlton Hotel etter at det ble kjent at rockestjernen var funnet død der. Få timer etter at avdøde var kjørt bort fra hotellet fortalte politiet på en pressekonferanse om det som ser ut til å være et selvmord.

Sjokkert

Paula Yates ble varslet om samboerens død av en venn. Hun var i London, og snakket i går via sin advokat:

- Hun er sjokkert, og skjønner ikke hva som er hendt. Hun ønsker nå fred, og vil være hjemme sammen med sine barn og et par venner. De eldste barna vil så dra til sin far, Bob Geldof, mens Paula og Tiger Lily vil reise til Australia, opplyser hennes advokat Anthony Burton.
Michael Hutchence har levd et heftig liv. Han har vært omsvermet av damer, fans og noen venner. Han var tidligere sammen med den australske popstjernen Kylie Minogue, og har også bak seg et lengre forhold til den danske supermodellen Helena Christensen.

I OSLO: Michael Hutchence sammen med gitaristen Kirk Pengilly og trommeslageren Jan Farriss under Oslo-besøket i år.
Hutchence og Yates