Anmeldelse: Kaia Huuse - «Uvær»

Huuse synger og dikter om bruddet med Eggum

Huuse-låter på det jevne, men diktene blir for pretensiøse.

BRUDDPLATE: Kaia Huuse gir ut album med sin svenske kjæreste Johan Persson  i ryggen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BRUDDPLATE: Kaia Huuse gir ut album med sin svenske kjæreste Johan Persson  i ryggen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Tittelen «Uvær» kan sikkert tolkes på mange måter. Det er gått et par år siden bruddet mellom Jan Eggum og Kaia Huuse ble kjent, og da kommer selvfølgelig «bruddplata». Her er låter som «Du kan gå», «Toget mot Stockholm», «Like vakker» og «Kanskje var det aldri kjærlighet».

Huuses kjæreste, Johan Persson, som i mange år har spilt med Lars Winnerbäck, har produsert og spiller gitarer, tangenter og munnspill m.m. Han har også skrevet melodiene sammen med Huuse, mens sistnevnte står for ordene. Musikerne er alle svenske.

Brudd

Eggum har for lengst gitt ut «En annen», sjøl om han nekter for at den handler om bruddet. Det er riktignok bare én låt, men til gjengjeld er den mer elegant og flere hakk hvassere tekstmessig enn Huuses bidrag av typen «Vi sitter tett sammen / i hver vår by i kveld / Jeg tror det kalles kjærlighet» (...) «Vi har aldri snakket / men jeg eier stemmen din / og om alt forsvinner / er du endå alltid min» (duetten «Hold om meg»).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer