VILLE SKREMME: «I 2009 ville Endsjø gjøre meg til rasist. I heksejakten jeg ble utsatt for i 2009 ble det veldig tydelig at det tøvete begrepet homofobi kunne brukes for å skremme motstandere av homoekteskapet og barnemarkedet», skriver Nina Karin Monsen. Bildet er fra Dag Øistein Endsjø innledet under Dialogmøte om hat på Litteraturhuset i Oslo i 2009. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX .
VILLE SKREMME: «I 2009 ville Endsjø gjøre meg til rasist. I heksejakten jeg ble utsatt for i 2009 ble det veldig tydelig at det tøvete begrepet homofobi kunne brukes for å skremme motstandere av homoekteskapet og barnemarkedet», skriver Nina Karin Monsen. Bildet er fra Dag Øistein Endsjø innledet under Dialogmøte om hat på Litteraturhuset i Oslo i 2009. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX .Vis mer

Hva blir det neste, Endsjø?

Endsjø tenker ikke prinsipielt.

Dagbladet utsatte mitt første svar til Dag Øistein Endsjø en dag, kanskje fordi Dagbladets skulle få tid til å sjikanere meg mer på lederplass 16.11. Da min artikkel kom 17.11. ble billedteksten forsynt med sjikaner fra Endsjøs angrep. Billedteksten knyttes vanligvis til den illustrerte artikkelen. Endsjø forklarer i sitt siste angrep at han egentlig angriper Fritt Ord. De kan svare for seg selv.

Endsjø opptrer som en storinkvisitor. Hans angrep er full av sarkasmer, sjikane og nedsettende vurderinger. Det er komisk hvor lite han har å fare med. Han vet ikke at jeg kunne levere inn min doktorgradsavhandling om personalistisk språkfilosofi etter et halvt år, med ny komité, selv om det står på Wikipedia. Jeg lot det være, men skrev avhandlingen i tre deler om til tre bøker: «Det elskende menneske, person og etikk» (1987), «Det kjempende menneske, maktens etikk» (1990) og «Det innerste valget, språk - tanke - mening» (2004). Bøkene har solgt godt og er fremdeles i salg. De er også pensum mange steder. Jeg anser mitt valg fremdeles som det beste. Jeg ønsket meg et stort publikum og har fått det.

I 2009 ville Endsjø gjøre meg til rasist. I heksejakten jeg ble utsatt for i 2009 ble det veldig tydelig at det tøvete begrepet homofobi kunne brukes for å skremme motstandere av homoekteskapet og barnemarkedet. Det ble en lammende taushet mange steder. Slike merkelapper er i bruk når man vil hindre informasjon og kunnskap. Barnemarkedet er ett av de raskest voksende markedene i verden, og det er helt uten sex. Barn gjøres planlagt farløse og morløse i barneloven. Vi får snart § 4 b: Et barn har ikke rett både på mor og medfar. I år er det kommet 30 barn fra India født av indisk mor. I norsk lov er barnets mor fremdeles den kvinnen som har født barnet.

Endsjø tenker ikke prinsipielt. Han lyver om at han siterer. En demokratisk lovgivning formodes å speile menneskerettighetene. Arbeidet for en human, demokratisk basert lovgivning er ingen kamp mot enkeltindivider. Endsjø tenker med følelsene. Hans neste utfall mot meg blir nok at jeg er heks. Jeg synes han snart skal anmelde meg for ett eller annet. Jeg kan gjerne sitere utførlig fra min bok: «Kampen mot ekteskapet og barnet, konsekvenser, argumenter og analyser» (2009), om Dagbladets redaksjon ønsker det.

Følg oss på Twitter