Hva blir det neste? Trude Drevland ridende på et cruiseskip? Trond Giske på Paradise Hotel?

Jeg døper deg Gapestokken.

GIKK PÅ VEGGEN: Kulturminister Trine Skei Grande, (V) gikk på veggen i Fosswinkelsgate i Bergen for noen dager siden.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
GIKK PÅ VEGGEN: Kulturminister Trine Skei Grande, (V) gikk på veggen i Fosswinkelsgate i Bergen for noen dager siden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjente folk prater ofte om harde møter med veggen, og nå har Norge har fått en virkelig ny og steinhard kjendis. Et arnested for debatt, hvor gjenkjennelige politiske ansikt avkles og klaskes fullstendig flate mot kald mur: Veggen mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkels gate i Bergen sentrum.

Samfunnsspeil, samfunnsspeil på veggen der. Hvem er neste offer i landet her? Til nå har offentlighetens nådeløse penn tatt for seg Trine Skei Grande og Sylvi Listhaug. Lite sa de. Au, sa vi. Hvem og hva blir det neste motivet? Trude Drevland ridende på et cruiseskip? Trond Giske på Paradise Hotel? Vi kan bare spekulere.

Aner vi konturene av en moderne og kreativ ytringsfrihetsgapestokk? Kan det bli landets ærligste flate? Kan vi flytte og isolere Den slemme ytringsfriheten fra Facebook til en enkel og tidligere kjedelig vegg i Bergen? Hjørnet som ved siste kunstneriske berikelse gikk fra å være Sylvi-veggen, til å bli en pilegrimsdestinasjon for gatekunstnere som håper å bli kjent, har et enormt potensial.

Bare se for deg samarbeidsmulighetene for NRK, TV2, BA og BT: «Hva kom i natt? Se vår livestrøm». Så Norges gatekunstnere, vordende og etablerte, gode og dårlige, ferskinger og veteraner, trekk mot denne oasen av kors, bryster, nagler og undertøy. La oss se hva dere har å stille med. Gjerne på fast basis, men prøv å ikke vekke naboene. Spør studentene som stjal Listhaug om støtte til materialer. Deres spritrene hender er toet og bemidlet. Det jeg egentlig spør om, er en kollektiv innsats.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer