STILREN: Lars Saabye Christensen fyller 60 i år. Det feires med brask, bram og skrivekonkurranse for ungdom på Norsk litteraturfestival.
Foto: Øystein Norum Monsen
STILREN: Lars Saabye Christensen fyller 60 i år. Det feires med brask, bram og skrivekonkurranse for ungdom på Norsk litteraturfestival. Foto: Øystein Norum MonsenVis mer

«Hva da grei ut, liksom?»

Dagbladet er med når Norsk litteraturfestival arrangerer skrivekonkurranse for ungdom.

(Dagbladet:) Det er ikke akkurat trivielle spørsmål Dagbladet stiller til landets ungdomskole- og videregåendeelever, i samarbeid med Norsk litteraturfestival, to lokalaviser og Den kulturelle skolesekken i Oppland:

Grei ut: Hva er egentlig en god gjerning? Kan en handling som var ment som en god gjerning, bli oppfattet som det motsatte? Hvordan kan et lite enkeltmenneske påvirke hverdagen eller samfunnet rundt seg ved hjelp av gode gjerninger?

Konkurransen er et ledd i feiringen av Lars Saabye Christensens 60-årsdag, som skal markeres etter noter på festivalen. I fjor ga nemlig Lars Saabye Christensen ut boka «Norske stiler», en samling av 19 fiktive stiler som Herbert Ankel skrev engang på 60-tallet.

Det er en kjærlig harselas med den norske stilen, eller «en sosialdemokratisk genre som hadde sin gullalder i siste halvdel av sekstitallet», som det heter i etterordet til boka.

Vår anmelder spurte seg om boka ville bli fjorårets morsomste.

Eleven som skriver den beste stilen vinner en tur til Litteraturfestivalen, i tillegg til et ikke ubetydelig stykke heder og ære: vinnerteksten vil publiseres i Dagbladet, GD og Byavisa Lillehammer.

Så, er du en skrivelysten ungdom? Eller kanskje lærer for en hel gjeng av dem? Tekster fra hele landet kan sendes til pegasus@litteraturfestival.no fram til og med 20. april.