RICO NASTY: Artisten Maria Kelly utfolder seg under aliaset Rico Nasty, og er tema for ukas Vers.
RICO NASTY: Artisten Maria Kelly utfolder seg under aliaset Rico Nasty, og er tema for ukas Vers.Vis mer

Ukas vers:

Hva er big dick energy? Spør heller, hva er ikke big dick energy

Velkommen til Ricos verden.

Den 21 år gamle Rico Nasty, eller Maria Kelly, ga nylig ut låta «Big Dick Energy», navngitt etter internettmemen med samme navn, som oppsto like fort som den døde i slutten av juni i år. Men hva er big dick energy? Spør heller, hva er ikke big dick energy? Ganske mye egentlig… Du har mest sannsynlig ikke big dick energy.

Big dick energy har blitt definert som en rolig aura av selvsikkerhet som innehaveren svever på som en sky, slik at hen slipper den proletariske formen for transport «gange».

Memen oppsto først på mikrobloggnettstedet Twitter etter at den elskede amerikanske kjendiskokken Anthony Bourdain begikk selvmord. «We’re talking about how Anthony Bourdain had big dick energy which is what he would have wanted», skriver brukeren @imbobsweget.

Det er også viktig å understreke at big dick energy er en kjønnsnøytral tilstand. Det beste eksempelet på denne tilstanden er for eksempel vår alles favorittpopstjerne, Rihanna.

«Big Dick Energy» er en klassisk flexe-sang, og den kunne strengt tatt ikke ha vært noe annet:

«Whenever I don’t get my way, bitch, I get real belligerent / Have a pot to piss in, and now I’m pissing on ‘em and they sick»

Det er 2:26 minutter uten refreng, som jeg alltid synes er ganske hardt. Hun gir deg ikke tid til å kose deg med sangen, hun spytter fornærmelser på hele deg og din person før hun stikker. Rico gjennomfører det som kalles en classic «wig snatch» som refererer til parykkene svarte kvinner i USA bruker. Når parykken din blir «snatched», har du offisielt blitt eid. Uttrykket har opphav fra kvinner som slåss og får parykken sin revet av. «Big Dick Energy» er rett og slett så hard at du får bakoversveis, du blir lyrisk eid.

«Rico, what that bag worth? Bitch, you better not ask again / Getting on my damn nerves, I might swerve in the Benz»

Ikke spør Rico om hvor mye penger hun har. Hun har i alle fall nok til en Mercedes-Benz, som vi vet ikke koster altfor lite.

I kommentarfeltet under musikkvideoen for sangen, som for øvrig bare består av et creepy bilde av den antropomorfe tyrannosaurus rexen Barney fra barne-tv-serien Barney & Friends, lyder kommentarene slik:

«I WILL FIGHT YOU RICO, GIVE ME MY WIG BACK DAMMIT.»

Og:

«mariah GIVE ME MY WIGS I JUST BOUGHT THIS ONE»

Rico holder seg ikke innenfor én sjanger og personligheten hennes rommer heller da selvsagt ikke bare ett persona. Utenom Rico Nasty, som er hennes hovedpersona, opererer 21-åringen under Tacobella og Trap Lavigne som musikalske alteregoer, en del av en større helhet. Med de ulike alteregoene utforsker hun alt mellom R&B til punk.

«They call me weird cause I don’t look like noen of these other bitches», skriker Rico til oss i en umiskjennelig vokal som ikke kan karakteriseres som noe annet enn nasty.

Det er som om ordene raspes på veien til ørene. Rapperen fra delstaten Maryland i USA, har vært opptatt av å være unik og det synes. Både musikalsk og estetisk gjør hun sin egen greie. Stilen hennes faller innenfor GHE20G0TH1K-scenen fra New York. En subkultur som utfordrer den «tradisjonelle» hvitvaskede framstillingen av hva en «goth» er. Subkulturen startet som en arena hvor hovedsakelig «people of color» som hørte på rar musikk på internett kunne møtes og feste. Altså et fristed for rebeller.

Men har Rico Nasty big dick energy? For meg er Rico alt som er big dick energy. Dama gjør akkurat som hun vil. Som attenåring fødte hun sitt første barn samtidig som barnets far døde. Han fikk ikke engang mulighet vite om barnets eksistens før han døde. Rico hadde startet musikkarrieren med mixtape «Summer’s Eve» (2014) mens hun gikk på videregående, men satte alt på vent for å forberede seg til foreldrerollen.

Til magasinet The Fader forteller hun i 2018 om menneskene rundt henne som begynte å råde henne til å slå seg til ro og gi slipp på de store drømmene sine, nå som hun skulle bli mor. Kvinner blir ofte fortalt at de må velge mellom karriere og familieliv, og mange blir derfor sett ned på når de velger å få barn.

Det fikk Cardi B i år oppleve da hun ute av det blå ble gravid med kjæresten Offset fra raptrioen Migos. Disse premissene ville verken Cardi eller Rico gå med på og begge har uttalt seg om det de opplever som dobbeltmoral. Men ikke depresjonen etter kjæresten død og hennes uforberedte svangerskap stoppet henne fra å leve akkurat som hun ville. Det blir nok Big Dick JA om denne sangen fra meg.