DEBATT

Debatt: Midlertidige ansettelser

Hva er det du egentlig vil, Støre?

En god arbeidslivspolitikk bør innebære at alle som ønsker og kan jobbe, skal få anledning til å komme ut i arbeidslivet.

SVARER STØRE: Venstresidens allergi mot private initiativ og bedrifter brer om seg, skriver Stefan Heggelund (H) i dette svaret på Jonas Gahr Støres uttalelser om midlertidige ansettelser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVARER STØRE: Venstresidens allergi mot private initiativ og bedrifter brer om seg, skriver Stefan Heggelund (H) i dette svaret på Jonas Gahr Støres uttalelser om midlertidige ansettelser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jonas Gahr Støre hyllet nylig Bergen kommunes program for arbeidstrening og midlertidig ansettelse av unge mellom 18 og 25 år. Samtidig er han imot at private bedrifter skal kunne tilby de samme vilkårene til unge som ønsker arbeidserfaring i privat sektor. Marie Sofie Størdal, leder for prosjektet i Bergen kommune, sier selv at det viktigste for de unge er at de får erfaring fra arbeidslivet.

En god arbeidslivspolitikk bør innebære at alle som ønsker og kan jobbe, skal få anledning til å komme ut i arbeidslivet. Da hjelper det ikke at bare den offentlige sektoren kan tilby arbeidserfaring og midlertidige jobber; privat sektor må også være en del av løsningen.

Skal vi utestenge privat sektor, som er arbeidsgiver for rundt to tredjedeler av arbeidsstokken i Norge, fra muligheten til å tilby midlertidig ansettelser, oppfølging av de unge og ikke minst kapasitet til å gi unge den arbeidserfaringen de trenger for senere å kunne få fast jobb? Eller skal vi tillate både offentlig og privat sektor å kunne tilby midlertidige ansettelser, slik at unge blir sysselsatt og i tillegg får arbeidserfaring de kan ta med seg videre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer