ELEGANT TILBAKE: Trond Andreassen er den fødte scenepersonlighet, og er velkommen tilbake med nytt band. I kveld fylte han og bandet Navigators Rockefeller under Bylarm. Foto: Henning Lillegård
ELEGANT TILBAKE: Trond Andreassen er den fødte scenepersonlighet, og er velkommen tilbake med nytt band. I kveld fylte han og bandet Navigators Rockefeller under Bylarm. Foto: Henning LillegårdVis mer

Hva er det egentlig med lufta i Fredrikstad?

Festival-Norge trenger Navigators.

||| • Les flere anmeldelser og reportasjer fra Bylarm her

Trond Andreassen (39) skal etter sigende ha vært fornøyd og ferdig med rocken etter at Ricochets ble lagt på hylla, men så «navigerer» han seg likevel tilbake med et nytt band og nye låter som for mange nok fikk sin premiere på Rockefeller i kveld.

Debutalbumet «The Straight And Narrow» slippes i disse dager.

At klubben var fullsatt, sier litt om interessen for det nye bandet som, det må sies, står og faller på Andreassen. Ikke sånn å forstå at resten av bandet spiller dårlig, sjøl om det foreløpig kanskje kan låte i overkant skranglete her og der, de kommer bare naturlig i skyggen av den ubestridte frontfiguren.

Ja, pianisten også, sjøl om hans Roy Bittan-anslag preger lydbildet på, ja, en fin måte.

Andreassen har en utstråling som kommer enda mer til sin rett på scenen enn på plate. Elegant svinger han mellom roller som vekselvis skrikende eller melankolsk rocker i en musikalsk atmosfære som vogger fra Traveling Wilburys-aktige toner til 50- og 60-tallsinspirerte popsanger og countrycroooning som ville gjort en outlaw som salig Waylon Jennings misunnelig. Hans sceneautoritet får publikum til å føle seg vel, så hvorfor skulle han ikke gjøre dette igjen? Og hva er det egentlig med lufta i Fredrikstad, som stadig framkaller musikk som Norge ser ut til å trenge?

Trond Andreassen er velkommen tilbake, og i bandet sitt har han funnet en base som ser ut til å gjøre jobben uten mer pretensiøse hensikter enn å ha det fint på scenen. Det holder ofte lenge.

Festival-Norge trenger Navigators.

Les flere anmeldelser og reportasjer fra Bylarm her