SOUND OF MUSIC: Ulrikke Brandstorp, kjent fra blant annet «Stjernekamp», «Idol» og «MGP» skal nå prøve seg på musikal. Video: Anders Grønneberg Vis mer

«Stjernekamp»-Ulrikke

- Hva er det jeg har sagt ja til?

Ulrikke Brandstorp skal spille Liesl i «The Sound of Music».

Vi ble kjent med Ulrikke Brandstorp (23) i 2013, da hun deltok i «Idol». I fjor kom den unge sarpingen til finalen i «Stjernekamp». Og nå er hun klar for i «The Sound of Music», som har premiere på Folketeatret 6. september.

Spiller eldestedatteren Liesl

- Jeg fikk en mulighet jeg ikke kan si nei til. Jeg vet egentlig ikke hva jeg har sagt ja til. Har allerede masse sommerfugler i magen, men gleder meg veldig til synge og spille i «The Sound of Music» på Folketeatret til høsten, sier Ulrikke Brandstorp til Dagbladet.

Ulrikke Brandstorp skal spille Liesl, den eldste datteren til Georg von Trapp, som spilles av Håvard Bakke. Lena Kristin Ellingsen skal spille Maria Rainer. De øvrige skuespillerne er ikke offentliggjort ennå.

- Jeg har holdt på i mange år, men «Stjernekamp» ble raketten for med, sier hun:

Musikal som gjelder

- Etter «Stjernekamp» gikk lufta litt ut av meg etter flere uker med intense treninger, men det tok ikke langt til før jeg fikk flere forespørsler. Og da jeg fikk tilbudet fra Scenekvelder om å spille i «The Sound of Music», var det ikke vanskelig å si ja.

Jeg har alltid drømt om å bli artist og popstjerne, og den drømmen har jeg fremdeles. Men da oppgaven i STjernekamp var musikal, var det som å komme hjem, sier hun.

Selv om Sarpsborg-jenta bare er 23 år, har hun rukket å gjøre en del ting.

- Jeg har drevet litt med musikkteater i oppveksten, og jeg har veldig respekt for skuespillerfaget. Framover nå så er det musikal og scenekunst som gjelder. Det bobler inni meg, jeg både gruer og gleder meg, sier hun til Dagbladet.