Hva er det med Facebook som har gjort det så populært at vi deler det aller meste?

Den digitale folkesykdommen.

FOLKESYKDOM: Facebooks tentakler trykker bokstavelig talt på behov som ligger dypt i oss mennesker og nærmest som i et Skinner-eksperiment får man frigitt en liten dose av lykkehormonet dopamin hver gang e-brevene eller «likes’ene» kommer. Foto: NTB Scanpix.
FOLKESYKDOM: Facebooks tentakler trykker bokstavelig talt på behov som ligger dypt i oss mennesker og nærmest som i et Skinner-eksperiment får man frigitt en liten dose av lykkehormonet dopamin hver gang e-brevene eller «likes’ene» kommer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en kald oktoberdag i 1986 på rekruttskolen på Værnes. Soldattroppen med 19-20-åringer fra hele landet – de fleste 50–60 mil hjemmefra – står oppstilt med en felles spenningsfølelse ingen snakker om, men alle kjenner på. Befalet vet dette og tar seg usedvanlig god tid. Alle venter på at navnet deres skal bli ropt opp. Uke- eller månedslang venting er kanskje over – eller? Hva er det med denne følelsen og lengselen etter et brev eller noen ord fra sin venn eller kjæreste, mor eller far, søster eller bror, bestemor eller bestefar som stikker så dypt i oss. Hvordan kan noe så enkelt som et brev bety såpass mye for tilsynelatende tøffe gutter i militæret?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer