Nok et rabiat postkort fra den samme gamle elva:

Hva er det med Trygve Hoffnarr og gamle mannfolk, egentlig?

Hør hva de gamle hestene har å fortelle oss.

RONJA OG SNERTEN: Å i Meldal. Samme gamle tullingene i elva, men nye hester på gården. derfor blir det et rabiat postkort igjen, det siste. Foto: Tom Stalsberg
RONJA OG SNERTEN: Å i Meldal. Samme gamle tullingene i elva, men nye hester på gården. derfor blir det et rabiat postkort igjen, det siste. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å i Meldal (Dagbladet):

Samme fine sted. Samme elv. De samme fire. Eldre enn sist. Samme gamle tøvet. Samme faen. Samme gode kaffebar i Å. Nye drivere på den fineste gården. Samme spenning. Nye hester. Samme vald. Samme kan det være, men i år er det litt vemodig å være på den årlige lakseuka i Meldal. Neste år blir det ikke oppdateringer i avisa, den tida er da over for godt. Okay. Samme det. Vi skal ikke dvele ved papiravisas gamle ego, men skriver harmdirrende om pukkellaks. Nei, denne teksten skal være rabiat. Pukkellaks, go home.

Denne sleipe russerfisken må ikke få lov til å ta over norske elever. Heldigvis ser det lovende ut her i Orkla. I år er det foreløpig bare registrert én. Vi håper det blir med denne ene. Nå har det seg slik at i Russland blir denne laksetypen sett på som en god matfisk. Vi leser i Fiskeribladet at i nabolandet kalles den for «gorbusha» som er et kjærlig kalle navn for et vesen med pukkel.

Fiskeribladet skriver også at pukkellaksen opprinnelig hører hjemme i Stillehavet, men at den ble satt ut i vassdrag på Kolahalvøya på 1950-tallet. Den blir ofte påvist i Nord-Norge, men den er nå også tatt langt sør i denne oljekåte nasjonen som rettmessig får pepper fra utenlandske medier om hvordan vi er i ferd med å framstå som Moder Jords ekle fetter. Vi gir oss aldri. Vi vil ha mer. Mere. Mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer