Hva er det som gjør at folk absolutt må tegne peniser?

«WarioWare: D.I.Y.» lar brukerne skape sine egne spill.

||| Wario er tilbake i nok en samling av mikrospill. Men denne gangen har Nintendo rett og slett lagt ideene på hylla - det er nemlig du som skal mekke spill.

Konseptet er like simpelt som det i utgangspunktet kunne vært genialt. Du får en forholdsvis avansert spillmotor å hanskes med, og kan selv produsere objekter, bakgrunner, musikk og bestemme hvordan alt skal reagere med hverandre.

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Når du samtidig kan komponere lange sanger á la det gamle «Mario Paint», tegne tegneserier - for så å legge alt du lager ut på nettet slik at andre kan laste ned, er det bare å slå hendene sammen i vill begeistring. Eller?

For det første er dette bare et skall av de gamle «Wario Ware»-spillene som danner grunnlaget til at du i det hele tatt kan kalle dette et spill. Det har aldri vært så få mikrospill i serien som det er her, og du blåser lett gjennom hele greia på under timen.

Det er mer enn nok tid til å legge merke til den største nedturen med spillet. Den eneste måten å styre på her, er ved at du ganske enkelt trykker på riktig sted på skjermen til rett tid - i hvert eneste mikrospill.

Det er ikke noe blåsing i mikrofonen, draing av gjenstander eller andre alternative måter å styre på. Slik er det dessverre også i spillene du selv lager.

Dette gjør at det er en grense på hvor mange forskjellige varianter av småspillene du kan finne på ettersom nesten alt aktiveres av klikk med stylusen, og du må ofte ty til finurlige måter å omgå disse begrensningene, en løsning som funker bare nesten godt nok.

1

På den andre siden har du en imponerende grad av kontroll over musikkomponering, animasjoner og valg på hvordan ting oppfører seg når egendefinerte kriterier er oppnådd. Det føles rett og slett som du mekker et spill der du sitter og trykker løs på DSen.

Spillene du lager følger den gode gamle IF-THEN-ELSE-oppskriften så mange programspråk følger. Er du ikke det fnugg belest i programmering er det godt at det er lange og informative veiledninger.

Det er en rimelig avansert pakke du får her, og det er ekstremt givende å se folk spille spill du selv har produsert. I både spillene du lager, musikken du komponerer eller tegneseriene du tegner får du utfolde deg langt mer enn du får i andre spill -  enten det er gjennom flott pixelkunst, barnslige kråketær eller grandiose spillideer.

Eller, som i alle andre spill der folk får skape sitte eget innhold, peniser. Hva er det som gjør at folk absolutt må tegne peniser? Et av livets mysterier.

Jeg vil til slutt si at selv om jeg elsker serien, håper jeg inderlig dette er det siste «Wario Ware»-spillet vi ser på veldig lenge, for nå har Nintendo rett og slett gått tom for ideer og vel så det! En svak firer.

Hva er det som gjør at folk absolutt må tegne peniser?