Hva er din sommer-hit?

Hvilke låter vil du forbinde med den hittil våte sommeren 2000? Sonique, Ronan Keating, Eminem og Toploader har låtene, mener musikksjefene i de toneangivende radiokanalene.

Sverger du fortsatt til «Livin' La Vida Loca» med Ricky Martin og «Mambo No. 5» med Lou Bega. Eller Gyllene Tiders «Sommartider» - eller deLillos «Neste sommer», så er du ikke alene.

Landeplagene

Sommerslagere er gjerne noen låter som til stadighet dukker opp igjen - og frisker opp gamle sommerminner. Hvert år kommer det minst en låt som du ikke får ut av hodet, og sommeren er definitivt de store landeplagenes tid.

- Men for meg vil årets sommerlåt alltid være «That summer feeling» med

Jonathan Richman - og alt av Bob Marley , sier Marius Lillelien i NRK Petre.

Sammen med de andre musikksjefene i de største radiokanalene har han for Dagbladet satt opp «Ti på topp»-lista over låtene som de tror vil bli årets sommerlåter.

Midt i øret

Superstjerne-DJen Soniques «It feels so good» er høyt på lista til alle. Det er en låt, som har fått dårlige kritikker, men som kommer snikende inn over deg, og som sitter der. Anbefaling: Sjekk ut Club-versjonen.

Ronan Keatings første single fra hans septemberkommende album, «Life is a rollercoaster» , scorer også høyt. Låta er superenkel, men melodilinjen sitter i øret etter andre gangs høring.

Britiske Toploader har resirkulert «Dancing In The Moonlight» , som ble skrevet av King Harvest-medlem Shermann Kelly og som nådde en 13. plass på Billboards singelliste med sin låt i 1973. Det er også en meget sterk kandidat til årets sommerlåt, sexy og lett som den er.

- Låta er jo en eneste opptur av et strandparty. Jeg er glad vi tok den med på plata, sa frontfigur, vokalist og keyboardist Joseph Washbourne til Dagbladet nylig.

SYNGENDE DJ: Sonique topper hitlister over hele verden med sin feelgood-låt.