Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva er egentlig Gud?

En ny film stiller spørsmålet.

||| - Jeg var frustrert over den barnslige mentaliteten som preger verden. Jeg kaller det «min Gud er bedre enn din Gud»-syndromet, skriver regissør Peter Rodger på sin egen hjemmeside.

Guds sendebud
I løpet av tre år besøkte filmskaperen 23 land. Spørsmålet han stilte menneskene han traff var enkelt, likevel komplekst: «Hva er Gud?»

Reisen er blitt til dokumentaren «Oh My God», en film som får amerikansk premiere 13.november.

- Syndromet preger hele verden. Vi har voksne menn som krasjer fly inn i bygninger mens de roper «Gud er stor», vi har en amerikansk president som i 2003 forteller BBC at han invaderte Irak fordi Gud ba ham om det, vi har ledere verden over som som hevder de er Guds representant på jorda, vi har mennesker som sprenger seg selv til biter, sammen med uskyldige, for å kjøpe seg en plass i himmelen. Jeg var interessert i å finne ut hva folk tenkte om dette vesenet, «Gud», som er grunnen til så mye sorg og smerte, skriver Rodger. 

Menneskeskapt
I filmen intervjuer han barn, kjendiser, religiøse ledere, politikere, fanatikere, og vanlige mennesker i alle aldre.

- Jeg fikk svar jeg forventet, men også mange svært overraskende svar. Svar som manet til ettertanke. Spørsmålet jeg likevel sitter igjen med, som er umulig å svare på, er om mennesket skapte Gud, eller om Gud skapte mennesket. Hva tror du? 


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling