POLARISERING: I ukas episode av «Siste med Marie Simonsen» snakker vi om økende polarisering i norsk politikk og hvorfor menn stemmer til høyre og kvinner til venstre. Her møtes ytterfløyene i norsk politikk, finansminister Siv Jensen (Frp) sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter den høytidelige åpningen av det 162. Storting.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POLARISERING: I ukas episode av «Siste med Marie Simonsen» snakker vi om økende polarisering i norsk politikk og hvorfor menn stemmer til høyre og kvinner til venstre. Her møtes ytterfløyene i norsk politikk, finansminister Siv Jensen (Frp) sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter den høytidelige åpningen av det 162. Storting. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ukas podkast

Hva er egentlig så galt med polarisering i politikken?

Kanskje trenger vi mer, ikke mindre.

Kommentar

Alle snakker om økende polarisering i Norge. I sosiale medier raser stammekrigene: Innvandringsmotstandere mot liberalere, bileiere mot MDG, feminister mot abortmotstandere, koko-høyre mot skrotvenstre.

Men er det egentlig riktig at trauste og konsensusorienterte nordmenn er blitt like splittet som amerikanere og briter? I ukas episode av «Siste med Marie Simonsen» snakker vi med sosiolog og doktorgradsstipendiat Ketil Raknes ved Kristiania Høyskole om polarisering på norsk og hvor ille det kan gå når selv familier slutter å snakke med hverandre.

Polarisering er det også mellom mannlige og kvinnelige velgere. De siste tiåra har menn stemt til høyre, kvinner til venstre litt enkelt sagt. Nå vil venstresida jobbe for å få mannlige velgere tilbake, men sliter med å knekke koden. Må det gå på bekostning av politikken som får kvinner til å stemme til venstre?

Med: Ketil Raknes, Martine Aurdal, Ola Magnussen Rydje og Marie Simonsen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.