Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tungvektere kritiserer ulikhetsfarsotten:

Hva er egentlig så ille med ulikhet?

Selv om økonomisk ulikhet nok kan være et symptom på problemer, viser Steven Pinker og Nassim N. Taleb i nye bøker at det i alle fall ikke er det i seg selv.

STERKT KRITISKE: De seineste månedene har temaet økonomiske ulikheter dukket opp igjen som kapitler i bøkene til to intellektuelle tungvektere som er sterkt kritiske til Thomas Piketty og den akademisk anlagte venstresidens ensidige fokus på økonomisk ulikhet. Den ene av disse er psykologen og framskrittsapostelen Steven Pinker. Foto: NTB Scanpix
STERKT KRITISKE: De seineste månedene har temaet økonomiske ulikheter dukket opp igjen som kapitler i bøkene til to intellektuelle tungvektere som er sterkt kritiske til Thomas Piketty og den akademisk anlagte venstresidens ensidige fokus på økonomisk ulikhet. Den ene av disse er psykologen og framskrittsapostelen Steven Pinker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om innvandring og barnefattigdom nylig gjorde det aktuelt, kjennes det litt «2014» å skulle skrive om økonomisk ulikhet. Det er fordi en årelang farsott rundt temaet kulminerte omtrent da. I Norge skjedde det da Jonas Gahr Støre, og flere andre samfunnstopper, satt lydhøre mens ulikhetskritikeren Thomas Piketty holdt foredrag om sin bok Kapitalen i det 21. århundre i Universitetets aula. Sentrale partifeller av Støre kritiserte Erna Solberg og Siv Jensen for at de ikke også hadde innfunnet seg der. Men, innsiktene fra foredraget var tydeligvis glemt så snart seminarrusen hadde lagt seg og Arbeiderpartiet skulle utarbeide politikk som ledelsen faktisk kunne stå til ansvar for.

De seineste månedene har temaet dukket opp igjen som kapitler i bøkene til to intellektuelle tungvektere. De er begge sterkt kritiske til Piketty og den akademisk anlagte venstresidens ensidige fokus på økonomisk ulikhet. Den ene av disse er psykologen og framskrittsapostelen Steven Pinker. Den andre er fritenkeren, statistikeren og Twitter-bølla Nassim Nicholas Taleb.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?