Tungvektere kritiserer ulikhetsfarsotten:

Hva er egentlig så ille med ulikhet?

Selv om økonomisk ulikhet nok kan være et symptom på problemer, viser Steven Pinker og Nassim N. Taleb i nye bøker at det i alle fall ikke er det i seg selv.

STERKT KRITISKE: De seineste månedene har temaet økonomiske ulikheter dukket opp igjen som kapitler i bøkene til to intellektuelle tungvektere som er sterkt kritiske til Thomas Piketty og den akademisk anlagte venstresidens ensidige fokus på økonomisk ulikhet. Den ene av disse er psykologen og framskrittsapostelen Steven Pinker. Foto: NTB Scanpix
STERKT KRITISKE: De seineste månedene har temaet økonomiske ulikheter dukket opp igjen som kapitler i bøkene til to intellektuelle tungvektere som er sterkt kritiske til Thomas Piketty og den akademisk anlagte venstresidens ensidige fokus på økonomisk ulikhet. Den ene av disse er psykologen og framskrittsapostelen Steven Pinker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om innvandring og barnefattigdom nylig gjorde det aktuelt, kjennes det litt «2014» å skulle skrive om økonomisk ulikhet. Det er fordi en årelang farsott rundt temaet kulminerte omtrent da. I Norge skjedde det da Jonas Gahr Støre, og flere andre samfunnstopper, satt lydhøre mens ulikhetskritikeren Thomas Piketty holdt foredrag om sin bok Kapitalen i det 21. århundre i Universitetets aula. Sentrale partifeller av Støre kritiserte Erna Solberg og Siv Jensen for at de ikke også hadde innfunnet seg der. Men, innsiktene fra foredraget var tydeligvis glemt så snart seminarrusen hadde lagt seg og Arbeiderpartiet skulle utarbeide politikk som ledelsen faktisk kunne stå til ansvar for.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer