DEBATT

Debatt: Skatt på tips

Hva er «fordelene» med å skattlegge tips, Siv?

Denne lille økonomiske romsligheten i ei tøff studietid var tydeligvis forbeholdt Siv Jensen.

NYE REGLER: Fra 1. januar har arbeidsgivere ansvaret for å rapportere tipsen til den ansatte til beskatning. Foto: Christian Roth Christiansen
NYE REGLER: Fra 1. januar har arbeidsgivere ansvaret for å rapportere tipsen til den ansatte til beskatning. Foto: Christian Roth Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Til finansminister Siv Jensen: Jeg registrerte med stor skuffelse, men ikke spesielt stor overraskelse, at verken du eller dine stortingsrepresentanter stillte til debatt i NRK torsdag 24. januar. Temaet var «skatt på frynsegoder», og i den sammenheng var jeg spent på hva dere hadde å si til oss servicebransjen, som nå møter store utfordringer som følge av den nye loven om skattelegging av «tips». Men ikke EN av dere hadde tid til å møte opp for å belyse de «fordelene» vi som arbeidstakere i denne næringen skulle nyte av denne nye ordningen. For det var jo vi som skulle sitte igjen som vinnerne her, var det ikke?

Sannheten som skjules i skyggen av denne nye loven er ganske så grim og det er nok sannheten som forklarer deres fravær i debatten, og kvaliteten på det nye lovverket deres.

1. januar trådte loven som snudde hele servicebransjen på hodet i kraft. Arbeidsgivere satt nå plutselig med ansvaret for å rapportere tipsen til den ansatte til beskatning. Dette resulterte i uforutsigbare kostnader for arbeidsgiver, som igjen resulterte at de fleste arbeidsgivere nå ser seg nødt til å trekke arbeidsgiveravgift og administrative kostnader fra selve tipsbeløpet. Var det dette som var tanken bak lovverket?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer