GODE VENNER: Serien er slutt, men likevel er Monica, Joey, Phoebe, Chandler, Rachel og Ross fortsatt en favoritt blant tv-seerne. Foto: TV2
GODE VENNER: Serien er slutt, men likevel er Monica, Joey, Phoebe, Chandler, Rachel og Ross fortsatt en favoritt blant tv-seerne. Foto: TV2Vis mer

Hva er galt med denne gjengen?

Leserne krever at «Friends» kommer med blant tidenes beste tv-serier. Gi oss dine favoritter her!

|||(Dagbladet): I går startet Dagbladets sommerkåring av lesernes tv-favoritter - og det er tydelig at kåringen engasjerer.

På under et døgn er det avgitt over 23000 stemmer på alt fra «The Simpsons» til «Fjernsynskjøkkenet», «Heia Tufte», «Brødrene Dal» og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Men engasjementet gir seg også utslag på andre måter.

I en kåring som av tekniske årsaker og hensyn til oversiktlighet må begrense antall kandidater man kan stemme på, er det ikke gitt at alle kan finne sine yndlingsprogrammer i samtlige kategorier.

Og det er - svært forståelig - ikke alltid like populært.

I kommentarfeltet til den første saken om sommerkåringen etterlyses en rekke serier - alt fra «Friends» til «The Wire», «24», «Bonanza», «South Park» - og «Walker Texas Ranger».

Samtidig har mailboksen til Dagbladets journalist har vært sjeldent full med innspill fra ivrige lesere. Det medlemsbaserte nettsamfunnet Underskog har til og med laget sin egen kåring som et svar på Dagbladets avstemning.

Og hva skal vel vi da som nettavis gjøre?

Jo, vi lytter til folket.

Hva vil du ha? Mener du «Friends» bør være en soleklar kandidat til den beste utenlandske serien som har gått på norske tv-skjermer siden fjernsynet startet opp her i landet for 50 år siden?

Burde en av komiseriene til Tore Ryen hatt en plass blant de beste humorprogrammene? Er Erik Bye underspilt?

Skriv inn de programmene og seriene du mener er de beste som er gått på norsk tv gjennom tidene i kommentarfeltet til denne saken. Så vil vi inkludere de forslagene som peker seg ut som klare folkefavoritter i den offisielle avstemningen. Fristen er 23:59 torsdag.

I avstemningsboksen til høyre finner du kategorien for internasjonale serier. Nederst på denne boksen kan du klikke deg videre til avstemningssidene på Se.no.

Her finner du de andre kategoriene i avstemningen: Barne-tv, dokumentarprogram, drama, humor, reality, underholdning og ungdomsprogram.

Er det noe du savner her? «Kontrapunkt»? «True Blood»? «Kråkeslottet»?

La oss få vite det via kommentarfeltet under denne saken - men husk: Fristen er 23:59 torsdag.

THE WIRE: Etterlyses av mange. Foto: NRK/HBO
THE WIRE: Etterlyses av mange. Foto: NRK/HBO Vis mer