Hva er galt med Hareide?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KNUT ARILD Hareide er blitt den nye miljøvernministeren. Det liker tydeligvis ikke Dagbladet. Da meldingen om utnevnelsen kom, var avisen på pletten. Ikke med en skikkelig analyse av Hareides faglige egenskaper. Nei, med en lang artikkel om at han kanskje var homofil. Det ble henvist til et nettsted hvor det ble spekulert om Hareides legning. Den nyslåtte ministeren kunne dementere ryktet, og la samtidig til at han stadig ventet på den rette kvinnen i sitt liv. Det er åpenbart at en avis som Dagbladet selger bedre på antatte sexskandaler enn faglig snakk om miljøvernpolitikk. Slik er det vel dessverre blitt i dag. Men når avisens medarbeider Kjetil Rolness (3.7.) tar opp tråden og spinner videre på spekulasjonene om Hareide, igjen med henvisning til obskure nettsteder og synspunkter fra en såkalt dragdronning iført psevdonym, begynner man virkelig å lure på hva som er tabloidens motiver.

MITT KJENNSKAP til Hareide begrenser seg til det jeg har sett på TV og lest om ham i pressen. Mye tyder på at KrF i Hareide har fått en politiker av uvanlige dimensjoner, en ungdom som både er moderne i toppen og i besittelse av et politisk talent av de sjeldne. At Dagbladet gjør hva de kan for å sverte ham, må Hareide bare ta som et kompliment. «Any publicity is good publicity» blir snarere resultatet. At avisen forsøker å gjøre en sexskandale ut av det hele, blir dobbelt komisk, Dagbladets policy tatt i betraktning. I flere tiår har avisen slått solid mynt på sine sexsider som «i ytringsfrihetens navn» har tatt til orde for de fleste typer sexvarianter. Interne forsøk på å stoppe disse sidene har vært uten resultat. Det er vel inntektene som teller først og fremst. Den homohetsen avisen nå konstruerer rundt Hareide forekommer derfor mildt sagt dobbeltmoralsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer