Hva er galt?

TEGNINGENE: Når vi muslimer setter profeten på en pidestall, innlater vi oss på avgudsdyrkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Verdens økonomiske forum i januar la jeg merke til en avslørende detalj: I forbindelse med et møte der den religiøse høyresiden i USA sto på programmet, tok en karikaturtegner for seg en av Amerikas mest innflytelsesrike evangeliske predikanter, Pat Robertson. Blant publikum satt en framtredende britisk muslim og lo av tegningene sammen med alle oss andre. Men smilet forsvant i det øyeblikk vi fikk se en karikaturtegning av muslimske geistlige. Siden den gang har karikaturtegninger av profeten Muhammed utløst en voldsom konflikt mellom europeiske land og den muslimske verden. Også muslimer har fått gjennomgå: I løpet av den siste uka er flere blitt drept under opptøyer i Afghanistan.

ARABISKE LEDERE elsker den slags kontroverser, som er en passende anledning til å styre folks sinne bort fra den urett som begås på lokalt plan. Ikke rart at Libanons president Emile Lahoud forsikret at hans land «ikke kan akseptere noe hån mot noen religion». Den er god! Siden slutten av 1970-tallet har den libanesiske regjeringen gitt Hizbollah tillatelse til å drive TV-stasjonen al-Manar, som er blant de verste antisemittiske satellittsendingene i hele verden. På samme måte har justisministeren i De forente arabiske emirater sagt at tegningene i Jyllands-Posten representerer «kulturell terrorisme, ikke ytringsfrihet». Og det kommer fra et land som lanserer sin egen hovedstad som «Golfens Las Vegas» - men likevel blokkerer mitt nettsted (muslim-refusenik.com) fordi det er «uforenlig med de moralske verdiene» i Emiratene. Nettstedet mitt burde formodentlig vært et kasino på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer