Hva er Tissvassklumptjønnin?

Petter Schjerven svarte leserne.

(Dagbladet.no): Petter Schjerven er en travel mann om dagen.

Travel fordi han forbereder enda en sesong av «Typisk norsk», og ikke minst fordi han nå lanserer konseptet i bokform.

Språkmesteren

Boka, som utgis av Dinamo Forlag, er et skråblikk på ulike sider ved vår språkhistorie: Språkkriger, sangtekster, dårlige oversettelser av filmtitler og politisk språk.

Blant mye annet.

Programmet - og ikke minst den entusiastiske Petter Schjerven - har fått mye av æren for at interessen for norsk språk er så glødende for tiden. «Typisk norsk»-boka er da også bare én av mange språkbøker som kommer ut denne høsten.

- Boka speiler det norske språket tiår for tiår. Å overføre programkonseptet til bokform har vært som å knekke en ny kode, men den er blitt veldig morsom, fortalte Petter Schjerven til Dagbladet tidligere i høst.

- Se her, vi har fått folk til å sende inn nye ord. «Å haldne» betyr når du slår deg til ro på et lite sted, for eksempel Halden, humret han.

«Typisk norsk». er en av 2000-tallets mest uventede seersuksesser. Første sesong ble programmet sett av i snitt 453 000 seere, og neste sesong steg tallet med 100 000 til.

Hva er Schjervens favorittord for tida? Hva blir annerledes i den neste «Typisk norsk»-sesongen? Eller trenger du rett og slett et språkråd?

SPRÅK PÅ BOK: Petter Schjerven overfører «Typisk norsk»-konseptet til bokform.