Hva er verst: Sex eller et avkappet hode?

Gjett hva amerikanske foreldre svarer ...

(Dagbladet.no): Den amerikanske nettsiden What They Play fungerer som en opplysningsside for foreldre som vil holde seg oppdaterte på hva barna deres sysler med på spillkonsollene sine.

Siden har artikler som blant annet «11 ting du bør vite om Grand Theft Auto IV», og drives av uavhengige bransjeveteraner.

Nylig gjennomførte siden en spørreundersøkelse blant brukerne sine, som i all hovedsak er amerikanske foreldre. Spørsmålet de stilte var hvilke elementer de som foreldre fant mest støtende i et dataspill.

De fire alternativene var som følger:

• Et grafisk, avkappet menneskehode

• En mann og en kvinne som har sex

• Gjentatt bruk av \'F\'-ordet

• To menn som kysser

Et stort flertall på 37 prosent svarte at alternativ to, altså paret som har sex, ville vært mest støtende. På andreplass kom to menn som kysser, og det avkappede hodet seilte inn på en tredjeplass med 26 prosent. Bare ti prosent mente banningen ville være mest støtende.

SEX I SPILL: Det finnes mange spill som selger (stort) på sex. Blant dem er «Virtually Jenna», frontet av Jenna Jameson. Slikt innhold er noe av det verste amerikanske foreldre kan tenke seg i et spill, skal vi tro en uformell meningsmåling. Foto: XSTREAM 3D
SEX I SPILL: Det finnes mange spill som selger (stort) på sex. Blant dem er «Virtually Jenna», frontet av Jenna Jameson. Slikt innhold er noe av det verste amerikanske foreldre kan tenke seg i et spill, skal vi tro en uformell meningsmåling. Foto: XSTREAM 3D Vis mer

Som Wired-bloggen helt riktig påpeker, er ikke dette en vitenskapelig undersøkelse - men det fungerer som et fint bilde på hvilke de kulturelle tabuer som regjerer i USA.

Vi kan jo for moro skyld se hvordan ståa er her hjemme i Norge - rett og slett ved å gjenta samme spørreundersøkelse her. Om du er en forelder, hva synes du er verst tenkelig innhold i et spill?

<B>IKKE-GRAFISK: Også i eldre spill, som «Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards», fantes det sex - bare ikke like grafisk som i noen av dagens spill.