Hva faen driver dere med, Tøyen skole?

Bare lyse barn med kristne symboler på invitasjonen til de nye skolebarna.

EKSKLUDERENDE: I en av Oslos mest mangfoldige bydeler er dette invitasjonen til de nye skolebarna. Faksimile hentet fra Tøyen skoles hjemmeside.
EKSKLUDERENDE: I en av Oslos mest mangfoldige bydeler er dette invitasjonen til de nye skolebarna. Faksimile hentet fra Tøyen skoles hjemmeside.Vis mer
Debattinnlegg

Datteren min skal begynne på Tøyen skole til høsten. Vi har gledet oss og fått gode følelser rundt skolen, etter alt de har jobbet med de siste årene. Helt til vi fikk invitasjon om innskriving på skolen...

Tøyen, som er en av bydelene med størst mangfold i Oslo, har valgt det mest ekskluderende bildet de kunne funnet.

Denne teksten ble først publisert på artikkelforfatterens blogg.

Her har 3 av 4 barn et kors på brystet og det siste har den såkalte jesusfisken med «Jesus» skrevet under. Hele bildet gjør meg passe uvel, og plutselig glapp en del av gleden over skolen som vi har hatt frem til nå. Kanskje er dette bare en glipp, men hva sier det om en skole som lar en så alvorlig glipp gå igjennom.

Skolen SKAL IKKE forkynne et religiøst budskap, men det er det som gjøres her. Så alt for tydelig.

Legg forøvrig merke til at alle barna på bildet er lyse.

Skolen sier nå til meg at de skal forandre illustrasjonsbildet de har på hjemmesiden. Det det er for sent å forandre på, er bildet på invitasjonene de har sendt ut til alle som skal begynne der. Deriblant oss.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.