FIKK SINT BREV: En tilsynelatende rasende seer sendte dette brevet til programleder Yasmin Syed. Foto: Privat/  Kristin Svorte
FIKK SINT BREV: En tilsynelatende rasende seer sendte dette brevet til programleder Yasmin Syed. Foto: Privat/ Kristin SvorteVis mer

- Hva faen er det du tillater deg?, du, som jo er innvandrer

Rasende seer skjelte ut NRK-programleder Yasmin Syed.

(Dagbladet): Programleder Yasmin Syed (47) er for tida aktuell i den nye NRK-satsingen «Dialektriket». I programmet reiser Syed landet rundt for å høre på ulike norske dialekter.

Programmet har blitt svært godt mottatt, men det er tilsynelatende ikke alle som er like begeistret. I går delte Syed et brev på Facebook, som hun skal ha fått av en tydelig misfornøyd seer.

- Hva faen? «Hva faen er det du tillater deg?, du, som jo er innvandrer, og som ikke verken kan eller vet noe som helst, og da altså heller ikke om vårt språk og våre dialekter!?!», skriver blant annet vedkommende i brevet.

Syed har norsk mor og far fra den indiske delen av Kashmir. Hun flyttet til Norge fra London allerede som toåring og har vokst opp i Vinje i Telemark.

Programlederen tar imidlertid ikke innholdet i brevet alt for seriøst.

- Jeg bare ler og jeg lo da jeg leste brevet. Jeg kan ikke ta et anonymt brev som er skrevet på så dårlig norsk med mange skrivefeil, seriøst, sier hun.   

Hun forteller at hun la ut brevet på Facebook og Twitter da hun gikk på flyet i Bergen i går. Da hun slo på telefonen i Oslo hadde hun 300 meldinger der.

- Tatt helt av - Det har tatt helt av, sier hun.

Hun hadde aldri trodd at brevet skulle vekke slik oppmerksomhet, og la det egentlig bare ut fordi hun synes det var artig. Hun mener imidlertid brevet viser at de har truffet med programmet.

- I programmet viser vi at dialekter handler om følelser, og dette brevet er også følelser. Det ser man. Jeg føler dermed at vi har truffet hundre prosent med «Dialektriket», sier hun og påpeker at hun gjerne tar brevsenderen i et rettskrivingskurs.

I skrivende stund er brevet delt over 1000 ganger på Facebook og er «likt» av rundt 2200 mennesker.

Folk er også svært engasjert i kommentarfeltet, og flere påpeker ironien i at brevsenderen ikke akkurat briljerer med norsk rettskrivning og faktakunnskaper.