Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hva? Får vi ikke sett fotball-VM på NRK?

Si din mening om fotball-salget.

GLEDER SEG TIL FOTBALL, HAN OGSÅ: Men Alexander Rybak må i likhet med andre nordmenn til en annen kanal enn NRK for å følge neste sommers fotball-VM. Foto: Stella Pictures
GLEDER SEG TIL FOTBALL, HAN OGSÅ: Men Alexander Rybak må i likhet med andre nordmenn til en annen kanal enn NRK for å følge neste sommers fotball-VM. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet.no): I går ble det klart at NRK overfører rettighetene til fotball-VM til Viasat for en ukjent pengesum.

Det innebærer at Arne Scheie må holde seg hjemme når første ball sparkes i Sør-Afrika neste sommer, og at norske tv-seere som ikke har tilgang til Viasats tilbud må finne andre måter å holde seg oppdatert på.

NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin kunne i går bekrefte at det delvis var på grunn av satsingen på vinter-OL, ski-VM i Oslo i 2011 og ikke minst Eurovison-finalen på Fornebu neste år.

- Vi kan ikke sende hele den regninga til lisensbetalerne. Det er dumt, vi skulle gjerne sendt fotball-VM, sier Sandvin til Dagbladet.

Selv om det altså ifølge Sandvin ikke bare er fordi Alexander Rybak dro i land seieren i Moskva at vi nå må se langt etter VM-fotball på NRK, han han altså en ørliten del av skylden.

På spørsmål fra VG i dag om hva Rybak selv synes om NRKs avgjørelse, er han forbauset:

- Hva? Får vi ikke sett fotball-VM på NRK? Jeg skjønner at folk reagerer på dette. Selv er jeg en av de mange som gleder meg vanvittig til VM, men jeg skal nok klare å finne en måte å få sett det på, sier Rybak til VG.

Da nyheten om rettighetssalget kom i går, sydet det i kommentarfeltet under artikkelen. Meningene var mange, men i dag koker vi det ned til ett spørsmål: Vil du helst ha fotball-VM eller Melodi Grand Prix på NRK?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling