- Hva? Får vi ikke sett fotball-VM på NRK?

Si din mening om fotball-salget.

GLEDER SEG TIL FOTBALL, HAN OGSÅ: Men Alexander Rybak må i likhet med andre nordmenn til en annen kanal enn NRK for å følge neste sommers fotball-VM. Foto: Stella Pictures
GLEDER SEG TIL FOTBALL, HAN OGSÅ: Men Alexander Rybak må i likhet med andre nordmenn til en annen kanal enn NRK for å følge neste sommers fotball-VM. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble det klart at NRK overfører rettighetene til fotball-VM til Viasat for en ukjent pengesum.Det innebærer at Arne Scheie må holde seg hjemme når første ball sparkes i Sør-Afrika neste sommer, og at norske tv-seere som ikke har tilgang til Viasats tilbud må finne andre måter å holde seg oppdatert på.NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin kunne i går bekrefte at det delvis var på grunn av satsingen på vinter-OL, ski-VM i Oslo i 2011 og ikke minst Eurovison-finalen på Fornebu neste år.

- Vi kan ikke sende hele den regninga til lisensbetalerne. Det er dumt, vi skulle gjerne sendt fotball-VM, sier Sandvin til Dagbladet.

Selv om det altså ifølge Sandvin ikke bare er fordi Alexander Rybak dro i land seieren i Moskva at vi nå må se langt etter VM-fotball på NRK, han han altså en ørliten del av skylden.

På spørsmål fra VG i dag om hva Rybak selv synes om NRKs avgjørelse, er han forbauset:

- Hva? Får vi ikke sett fotball-VM på NRK? Jeg skjønner at folk reagerer på dette. Selv er jeg en av de mange som gleder meg vanvittig til VM, men jeg skal nok klare å finne en måte å få sett det på, sier Rybak til VG.Da nyheten om rettighetssalget kom i går, sydet det i kommentarfeltet under artikkelen. Meningene var mange, men i dag koker vi det ned til ett spørsmål: Vil du helst ha fotball-VM eller Melodi Grand Prix på NRK?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer