DEBATT

Dobbeltdrapene i Kristiansand

Hva får voksne mennesker til å omtale et 14 år gammelt drapsoffer på denne usannsynlig respektløse måten?

La oss stå sammen - for ofrene .

STÅ SAMMEN: - Vi må stå sammen - som medmennesker. For ofrene, skriver blogger Linn Winsnes Rosenborg etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STÅ SAMMEN: - Vi må stå sammen - som medmennesker. For ofrene, skriver blogger Linn Winsnes Rosenborg etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På Facebook-siden til gruppen Pegida Innlandet står en diskusjon fra tirsdag fortsatt offentlig (jeg velger å ikke lenke direkte til denne).

«...og der kom bekreftelsen på at også dette drapet er innsauset i berikelsesforbindelser: Den ene av de drepte er et jihadyngel ved navn Jacob Abdullahi Hassan. Dermed kan vi slå fast at uansett hvem som stod bak, ville Tone Ilebekk vært i live i dag hvis Norge ikke hadde vært fritt tilgjengelig for Trelldomspesten.»

Merk at Pegida Norge på sine sider tar sterk avstand fra uttalelsene, og presiserer at den omtalte gruppen ikke er en del av Pegida Norge. Jeg vet ingenting om hvem som står bak Innlandet-gruppen, men uttalelsene er motbydelige.

Nettavisene er spekket med siste oppdatering i dobbeltdrapssaken i Kristiansand. En 15 år gammel gutt har tilstått drapene, og tragedien vokser i størrelse.

Et grunnleggende spørsmål bør være hva som får en 15-åring til å begå et drap. Et annet viktig spørsmål bør være: Hva får voksne mennesker til å omtale et 14 år gammelt drapsoffer på denne usannsynlig respektløse måten? Hvor er hensynet til familien og de etterlatte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer