Hva FrP ikke er

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØYREPOPULISME: Det hender at Gudleiv Forr skriver om ting han ikke har greie på. Det gjør han i Dagbladet 24. oktober, når han i likhet med flere utenlandske miljøer og medier som ikke kjenner FrP, setter partiet i bås med Sverigedemokraterna og Front National. Anledningen er FrPs ønske om å unngå slike sammenligninger.Det er helt rett som Forr skriver at FrP har en streng innvandringspolitikk. Men å bruke det til å konkludere med at jeg står nærmere Jimmie Åkesson enn Lars Leijonborg er grunnleggende galt. Det er nemlig mulig å ønske en strengere innvandringspolitikk samtidig som vettet beholdes. At FrP hilses av Jean-Marie Le Pen via norske medier, handler mer om norske mediers ønske om skandaleoppslag enn en korrekt gjengivelse av virkeligheten.

VI HAR GJORT OSS noen erfaringer med utenlandske medier. De som tar kontakt med FrP og deltar på våre landsmøter, referer et bilde av partiet vi hovedsakelig kjenner oss igjen i. De som ikke er der og som aldri har vært i kontakt med oss, fremstiller FrP som et parti vi ikke er. Det forteller om et konkret informasjonsbehov.FrPs Partiutviklingsutvalg, som er ledet av partiets 2. nestformann Per Arne Olsen, har gjennom det siste året gjort omfattende undersøkelser og bevist behovet for å øke FrPs fokus på utenlandske medier og politiske miljøer. Det handler først om fremst om at FrPere må bruke litt mer av tiden sin til å delta i internasjonale fora. Det handler blant annet om å svare når medier formidler et galt bilde av FrP. Sånn som når Gudleiv Forr setter FrP i bås med politikere ingen av oss respekterer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer