Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Delingsøkonomi:

Hva galt har drosje­næringen gjort som gjør at vi blir angrepet fra alle kanter?

Hvorfor er det bare drosje og hotell som skal utkonkurreres av tjenester levert per apper? Hvorfor skal ikke ALLE deler av næringslivet organiseres slik?

Illustrasjonsbilde. FOTO: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
Illustrasjonsbilde. FOTO: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Meninger

Jeg kommer ikke til å slutte å skrive så lenge Uber får fortsette sine ulovligheter!!

Hva galt har drosjenæringen gjort som gjør at vi blir angrepet fra alle kanter? Til og med de såkalte nyutdannede økonomene bifaller Uber og slakter oss som næring. Uten å hensynta de lover og reguleringer som ligger til grunn for vår organisering, og kaller oss bakstrebersk og monopolistiske.

Men hva med å løfte debatten om delingsøkonomi opp på et nytt nivå?

Hvorfor er det bare drosje og hotell som skal utkonkurreres av tjenester levert per apper? Hvorfor skal ikke ALLE deler av næringslivet organiseres slik? Advokater, helsearbeidere, journalister, politikere, akademikere, bussjåfører, renholdstjenester, alle typer varetransport, leger, piloter osv?

Vi kan jo alle jobbe litt når vi vil, og med hva vi vil. Ingen ansatte, kun selvstendig næringsdrivende innenfor flere bransjer og uten fagbrev?

På denne måten kan vi alle leve på skatte- og momsunndragelser, og hver er sin egen lykkes smed!

Hvorfor bare vår bransje? Fordi vi blir sett på som lavest på rangstigen og kan herses med fra alle hold!

Vi er nok mange sjåfører/løyvehavere som er «overkvalifisert» til «bare å kjøre drosje». Spørsmålet jeg ofte får når jeg bruker en lørdagsnatt til å sitte bak rattet, er; «Hva driver du med vanligvis, når du ikke kjører drosje?»

«Er der for familie og venner, og er både fotballtrener og styremedlem på fritiden!» Da er det mange som ikke har mer de skulle sagt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media