<strong>KRITISK:</strong> Eirik Løkke er r<span style="background-color: initial;">ådgiver i Civita, forfatter av</span><span style="background-color: initial;">&nbsp;boka «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale </span><span style="background-color: initial;">samfunn»</span>
KRITISK: Eirik Løkke er rådgiver i Civita, forfatter av boka «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale samfunn» Vis mer

Ikke Ferdig Snakka:

- Hva gjør det for personvernet vårt når vi deler så mye på nett? Det vet vi ikke svaret på

Eirik Løkke overlater helst apokalypsen til fiksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I den nye boka di «Personvern etter Snowden», skriver du at lekkasjene til Edward Snowden viser at overvåkingssamfunnet ikke lenger er en beskrivelse av en dystopisk framtid, men noe vi må forholde oss til her og nå. Hvordan skal vi forholde oss til det her og nå?

- Vi må være mye mer kritiske enn det vi er i dag. Vi må være mer bevisste på hva vi som borgere deler på nettet. De store selskapene må ta større ansvar for måten de bruker og videredeler data på. Som samfunn må vi være mer kritiske til selskapene, og vi trenger en bedre forståelse og oversikt over hva som faktisk skjer med dataene våre. Vi borgere trenger også større forståelse av hvilke muligheter vi har. Det finnes mange fordeler her; bruken av big data kommer til å innebære massevis av gode tjenester, det kommer til å forbedre livene våre enormt, og mange kommer til å tjene masse penger på det. Det er kjempefint! Men hvordan skal vi balansere det mot privatliv og personvern?

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer