Du leser nå Dagbladet Pluss

Ikke Ferdig Snakka:

- Hva gjør det for personvernet vårt når vi deler så mye på nett? Det vet vi ikke svaret på

Eirik Løkke overlater helst apokalypsen til fiksjonen.

KRITISK: Eirik Løkke er r<span style="background-color: initial;">ådgiver i Civita, forfatter av</span><span style="background-color: initial;">&nbsp;boka «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale </span><span style="background-color: initial;">samfunn»</span>
KRITISK: Eirik Løkke er rådgiver i Civita, forfatter av boka «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale samfunn»Vis mer

- I den nye boka di «Personvern etter Snowden», skriver du at lekkasjene til Edward Snowden viser at overvåkingssamfunnet ikke lenger er en beskrivelse av en dystopisk framtid, men noe vi må forholde oss til her og nå. Hvordan skal vi forholde oss til det her og nå?

- Vi må være mye mer kritiske enn det vi er i dag. Vi må være mer bevisste på hva vi som borgere deler på nettet. De store selskapene må ta større ansvar for måten de bruker og videredeler data på. Som samfunn må vi være mer kritiske til selskapene, og vi trenger en bedre forståelse og oversikt over hva som faktisk skjer med dataene våre. Vi borgere trenger også større forståelse av hvilke muligheter vi har. Det finnes mange fordeler her; bruken av big data kommer til å innebære massevis av gode tjenester, det kommer til å forbedre livene våre enormt, og mange kommer til å tjene masse penger på det. Det er kjempefint! Men hvordan skal vi balansere det mot privatliv og personvern?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.