Hva gjør en advokat når han mister bevillingen?

Ny og spennende krim fra Chris Tvedt.

OVERRASKER: Krimforfatter Chris Tvedt har begynt å bli dreven i faget, men klarer likevel å fylle handlingen med tilstrekkelig mange overraskelser, mener anmelderen.
Foto: Leif Stang
OVERRASKER: Krimforfatter Chris Tvedt har begynt å bli dreven i faget, men klarer likevel å fylle handlingen med tilstrekkelig mange overraskelser, mener anmelderen. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Advokat Mikael Brenne er i ferd med å forsvare en gangsteraktig forbryter når verden begynner å rase sammen rundt ham.

Noen skarve uker senere står han på bar bakke, og må prøve å bygge opp karrieren sin på nytt.

Effektivt grep I sin femte roman gjør Chris Tvedt (som selv har vært advokat) nytte av et velbrukt, men likevel effektivt grep for å etablere handlingen: Han lar sin helt bli utsatt for et uventet angrep utenfra, som mer eller mindre setter ham ut av spill: Mikael Brenne anklages for en forbrytelse og settes i varetekt mens etterforskningen pågår. I tillegg mister han både advokatbevilling og jobb.

Alt dette skjer i løpet av bokas første sytti sider, men likevel handler ikke resten av boka bare om hvordan han skal prøve å renvaske seg.

De fleste fiktive politifolk/privatetterforskere har vært utsatt for en sånn hendelse en eller gang (Ian Rankin lot John Rebus bli suspendert i omtrent halvparten av bøkene), og det er i sånne håpløse situasjoner at en litterær helt virkelig får vise at de er i besittelse av pågangsmot, i tillegg til at de for alvor oppdager hvem som virkelig kan regnes som venner og hvem som ikke er til å stole på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer