Hva gjør hun nå?

J.K. Rowling etter Harry Potter.

Vinn «Harry Potter and the Deathly Hallows» i vår Potter-quiz!

(Dagbladet.no): Sju romaner om Harry Potter og ikke en side til, det er hva J.K. Rowling har lovet leserne. Flere av anmelderne peker på at den sjuende boka ikke etterlater noen løse tråder, slik at det heller ikke kan bli flere bøker om Potter.

Men hva med J.K. Rowling?

Ifølge avisa The Scotsman er Rowling aktuell som forfatter av en ny bok om den greske legenden om Orfeus, som er mest kjent for sitt mislykkete forsøk på å hente sin elskede Eurydike opp fra dødsriket.

- Det er en idé vi nå undersøker, bekrefter forlegger Susanne Kennedy i det skotske forlaget Canongate Books overfor Dagbladet.no.

Vanskelig å følge opp

Etter vanvittige salgstall og tidenes bokhype vil Rowlings neste bok vekke stor oppsikt - uansett hva den handler om eller hvor god den er.

- Folk kommer til å kjøpe hva som helst som Rowling nå velger å skrive, tror The Bookseller-redaktør Katherine Rushton ifølge The Scotsman.

HVA BLIR NESTE PROSJEKT? J.K. Rowling er invitert til å skrive om gresk mytologi, som hun tidligere har studert. - Jeg får aldri en Harry Potter igjen, har Rowling tidligere uttalt. Hun har også sagt at hun vurderer å bruke pseudonym etter Potter-eventyret: - Det vil føre til mindre press, i tillegg til at jeg kan skrive om alt mulig uten å bli kritisert for det. Foto: EPA/SCANPIX
HVA BLIR NESTE PROSJEKT? J.K. Rowling er invitert til å skrive om gresk mytologi, som hun tidligere har studert. - Jeg får aldri en Harry Potter igjen, har Rowling tidligere uttalt. Hun har også sagt at hun vurderer å bruke pseudonym etter Potter-eventyret: - Det vil føre til mindre press, i tillegg til at jeg kan skrive om alt mulig uten å bli kritisert for det. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Redaktøren tror imidlertid Rowling må forberede seg på kritiske lesere:

- Harry Potter er veldig vanskelig å følge opp. Hun må sørge for at hennes neste bok er fantastisk for å opprettholde sitt gode navn og rykte, mener Rushton.

Studerte mytologi

Susanne Kennedy i Canongate Books kan på stående fot ikke fortelle mer om prosjektet, men ifølge The Scotsman skal forlagets eier Jamie Byng selv ha lansert ideen overfor Rowling.

Han lanserte Myths-bokserien i 2005, og har fått blant annet den anerkjente kanadiske forfatteren Margaret Atwood til å skrive en bok i serien, da om Penelope.

J.K. Rowling studerte gresk og romersk mytologi ved universitetet i Exeter på 1980-tallet. Det gjør henne til en ideell forfatter av en ny bok om Orfeus, mener Jon Hesk, professor i gresk litteratur ved det skotske St. Andrews University.

Ut på turné

I oktober skal hun ut på turné i USA. Da får skolebarn i Los Angeles, New Orleans og New York City oppleve forfatteren. I New York blir det også en anledning for hvem som helst til å oppleve forfatteren i Carnegie Hall - gjennom et «vinnerlodd» à la «Charlie og sjokoladefabrikken», noe det amerikanske forlaget Scholastic arrangerer.

Men hva vil hun skrive?

- Det finnes bortgjemte ting i forskjellige skuffer som jeg kanskje går tilbake til, men jeg kan også komme til å skrive noe helt annet. Jeg vet virkelig ikke, skriver forfatteren selv på sin hjemmeside.

SE OGSÅ: